Закриват дома за деца с увреждания в Рудник през 2012 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 28.02.2011
729
Домът за деца с увреждания във варненското село Рудник трябва да бъде закрит през 2012 година, съобщи на пресконференция днес директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане във Варна Емануил Манолов. По негови данни, в момента там се отглеждат 35 деца.

Работи се по възможността две от тях да бъдат върнати в семействата им. Останалите ще бъдат настанени в Център от семеен тип, който трябва да бъде изграден на територията на община Долни Чифлик, каза още Манолов. Той допълни, че строителството все още не е започнало, но от общината имат визия за разположението на индивидуалните къщичики.

Закриването ще се осъществи по европейския проект "Детство за всички", който предвижда първо да бъдат затворени приютите за малчугани с увреждания. Целият проект, по който ще се изграждат центрове от семеен тип в страната е на обща стойност около 100 млн. лева.

Източник: Dnes Plus

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).