Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Зам.-министър обсъди с фермери във Варна предварителните условия в Стратегическия план
©
Заместник-министърът на земеделието и храните Янислав Янчев и екип на МЗХ обсъдиха с фермери във Варна предварителните условия по интервенциите в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., свързани с плащане на площ и животни. В срещата участваха и земеделски производителите от Добрич, Шумен, Силистра и Разград. Дискусията е част от поредицата обучения за фермери с експерти от Министерство на земеделието и храните, ДФЗ и Национална служба съвети в земеделието. 

"Идеята на тези срещи е да запознаем земеделските производители с условията и изискванията при кандидатстването за директните плащания. Очаквам тук да бъде отговорено на всички ваши въпроси и да намерим заедно решения на възникналите казуси“, заяви заместник-министър Янчев.

Земеделските производители се запознаха с промените в Законоустановените изисквания (ЗИУ) и в Стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС). 

Експертите посочиха често срещаните грешки при въвеждане на данните и документите при заявяване на еко схемите. 

По отношение на дневниците за проведените растителнозащитни мероприятия и торене бяха направени разяснения за правилното им попълване. 

Животновъдите поставиха въпроси за доказването на произведените месо и мляко след последните промени по отношение на изискванията за обвързаното подпомагане. 

Екип от ДФЗ представи промените в Системата за електронни услуги (СЕУ) и новите функционалности, които ще улеснят потребителите и ще дадат възможност за обратна връзка.  Земеделските стопани дадоха препоръки за подобряване на системата и процеса по очертаване на площите. Те бяха информирани и за възможностите на Системата за мониторинг на площ чрез сателитни снимки, включително за проследяване на вегетацията на растенията или при възникнали пожари. 

В рамките на дискусията фермерите бяха запознати с предстоящите до края на годината приеми по Стратегическия план. Срещата продължи над четири часа, като земеделските производители имаха възможност да зададат редица въпроси и да получат подробни отговори. 

Следващите срещи със земеделски производители в рамките на кампанията са във Велико Търново на 26 септември, Плевен на 27 септември, Монтана на 30 септември и София на 1 октомври 2024 г. Обученията се организират от Звеното за управление на Националната ОСП мрежа и се финансират от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: