Зам. областен управител обеща да търси варианти за Колежа по туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 18.05.2010
1869
Бивши и настоящи студенти от
Колеж по туризъм - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Да се потърсят някакви варианти за решаване на проблема с базата на Колежа по туризъм, обеща на обучаващите се в него студенти зам.-областният управител Николай Няголов. Той прибягна до изказването, след като колежаните за пореден път се възпротивиха на съдебното решение, според което трябва да освободят сградата на Националното училище по изкуствата. Ние плащаме такси и трябва да имаме сграда, в която да се обучаваме, непреклонни бяха стотината младежи, излезли на протест. Твърд в позицията си, че колежът трябва да освободи ползваните помещения, остана областният управител Данчо Симеонов, който изслуша малко по-късно исканията на студентите. Има решение на съда, което трябва да се спази, посочи отново губернаторът. Според него ръководството на Икономическия университет (ИУ), под чиято шапка е колежът, трябва да вземе решение къде да се помещава той. Университетът развива доста добра стопанска дейност, подчерта Сименов, уточнявайки, че ВУЗ-ът отдава под наем няколко свои обекта. Същевременно преподаватели и студенти не желаят да се преместят в основната сграда на ИУ, тъй като смятат, че това ще доведе до обезличаване на колежа. Те не одобряват и предоставения им от областна администрация имот в кв. „Чайка", тъй като не бил подходящ за учебна цел.

Студентите от колежа пристигнаха пред областна управа, след като преди това изказаха недоволството си пред кмета Кирил Йорданов. Градоначалникът заяви, че няма как да им съдейства, но посочи, че е готов да застане зад исканията им за база, подписвайки се в декларация. От своя страна колежаните и преподавателите поискаха от кмета да бъдат настанени в „училище със затихващи функции" и посочиха като такова професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии, която обаче е държавна собственост. Йорданов пък им препоръча да попитат областна управа за възможността да ползват базата на Техническата гимназия, част от която стои неизползваема.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
20.07.2010 Ректорът на ИУ: Областният има лични интереси да няма Колеж по туризъм
19.07.2010 Колежът по туризъм в крайна сметка може да остане на улицата
29.06.2010 Колежът по туризъм остава в сградата на Музикалното училище
18.06.2010 Още месец покрив за Колежа по туризъм
17.05.2010 36 години продължава съжителството между Колежа по туризъм и Музикалното
17.05.2010 100-ина от Колежа по туризъм протестираха пред Община Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).