Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Замесен в убийството на хазяина си се разплака в съда
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 17.03.2011Коментари (6)7138
© Impact Press Group
Единият от разследвания тандем за кървавото убийство на Тодор Палендаков, чийто труп преди дни беше открит в банята на собствения му апартамент, опита със сълзи на очи да демонстрира разкаяние в съдебната зала. Нервите на 24-годишния Деан Ованезов явно не издържаха и точно когато обвинението настоя за най-тежка мярка, младежът започна неистово да трепери и се разплака.

Той и три години по-младият от него Георги Иванов са разследвани за грабеж, придружен с убийство в съучастие. Според обвинението двамата ограбили хазяина си Тодор Палендаков, след което го умъртвили. И двамата получиха най-тежките мерки за неотклонение - задържане под стража.
Служебният защитник на Деан разказа, че клиентът му направил пълни самопризнания и дори искал да се предава на полицията. Имал изключително тежко семейно положение. Чувствал се недооценен от родителите си дълги години. Наскоро пък си намерил работа на автомивка, но не му провървяло. Държали го седмица на пробен срок. После го изгонили и му платили едва 20 лв. Вероятно това е отключило агресията у младежа, за когото се разбра, че преди няколко години е завършил Спортното училище с дисциплина хвърляне на чук, коментираха в кулоарите.

Другата половина от тандема - Георги, отрече, че е замесен в кървавата баня. Той призна, че с Деан са приятели. На практика обвинението срещу Георги се крепи единствено на обясненията, дадени от по-големия в двойката.

"Момчето не е убиец. Вижте, че същото казват и приятелите му във форумите в интернет", заяви майката на Георги, която присъства на заседанието. Както тя, така и останалите роднини на Иванов не можели да приемат факта, че му се слага етикет "брутален престъпник". "Той не е живял в квартирата, където стана убийството. Спял е в дома си", подчерта и защитникът му Юлиян Георгиев.

Пресслужбата на съда припомни, че сигналът за престъплението бил подаден от роднина на пострадалия предни дни. След влизането в дома на бул. "Цар Освободител" 93 органите на реда открили в банята тялото на удушения възрастен мъж. Часове по-късно бяха задържани Диан и Георги. За грабеж, придружен с убийство, законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: в. Народно дело



Още по темата: общо новини по темата: 4
14.06.2012 »
22.03.2011 »
16.03.2011 »
14.03.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Толкова години сме се борили, за да се махне смъртната присъда, дали е уместно да се въведе пак?Това показва каква е държавата. А колко невинни са били избити именно със смъртна присъда по света и у нас...не ми се мисли...
0
 
 
Всеки от нас може да попадне в кризисна ситуация и да е причина за нещо лошо, никoй не е застрахован от това,но това не ни дава никакво право да съдим другите и да не показваме съчувствие.Има съд за това.Той достатъчно ще изплаща греха си там, не е нужно да се прибавя.Които е напълно безгрешен той да хвърли камъка върху него...които има ум да си вади извод и да не допуска подобно деяние.Не го оправдавам, но виждам че е започнал да осъзнава какво е направил,за съжаление късно, но е добре че го осъзнава.А това е по-страшно от смъртна присъда и ще го преследва цял живот...
+2
 
 
СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ
+2
 
 
Дреме ми на к..а,че се е разкаиял да заминава зад решетките там ще има време да се разкайва.УБИЕЦ
0
 
 
щом Юлиан Георгиев му е адвокат, ще бъде оправдан!
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 17.03.2011 г.
0
 
 
Да са мислили навреме. Сега ще понесат отговорност!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: