Заместник кмет смята за неправилни критериите за диференциация на общините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 13.03.2009
839
Община Варна ще депозира предложение до вицепремиера Меглена Плугчиева за обективни критерии при кандистването с проекти за усвояването на еврофондовете. В условията на тази финансова криза ще настояваме за по-гъвкъв и бърз механизъм, заяви зам.-кметът на общината Борислав Борисов. Вчера на срещата на вицепремиера с кметовете от Североизточния регион Борисов постави въпросът за диференциацията на общините при усвояването на финансиране по европрограми. Според него разпределението не е правилно, тъй като в групата с 86 -те общини, в която попада и Варна, има и по-малки. Те получават същите права. Критериите са несправедливи и не са съобразени с дължина на пътища, канализации, водопроводи, брой детски градини, училища и други, каза Борисов. Той бе категоричен, че по-големите общини не искат парите на по-малките, а равни условия.

По този начин не малките общини ще догонят големите, а последните ще паднат до тяхното ниво, каза той. "Министър Петър Димитров даде много добър съвет за харченето на публични средства като антикризистна мярка. Ние обаче няма откъде да вземем тези пари, за да ги похарчим", заяви още Борисов. Зам.-кметът добави още, че общината е стартирала много проекти, но част от тях е възможно да бъдат замразени заради кризата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).