Замразяват наемите на "Пазари" и тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 14.02.2011
860
И през тази година наемите на търговските обекти по пазарните площадки във Варна няма да се повишават. Решението е взето преди дни на заседание на Съвета на директорите на дружеството. Причината парите, които броят търговците за ползването на обектите, да останат същите, е кризата. "Мярката е антикризисна в помощ на наемателите. Заради нея търпим инфлационни загуби, но това е един от начините да помогнем на търговците", каза прокуристът на "Пазари" ЕАД Владимир Михалчев.

Такова решение се взема за втора поредна година. Според него замразените цени ще помогнат на наемателите по-лесно да се борят с конкуренцията от страна на големите вериги супермаркети и моловете.

Наемите на търговците са различни и зависят от местата и зоните, където са разположени. Към момента на Кооперативния пазар няма свободни обекти за продажба на плодове и зеленчуци. Обикновено при освобождаване на маса за търговия и при наличието на повече от един мераклия се обявява търг, съобщиха от "Пазари".

Появата на големите хипермаркети, които промоционално търгуват плодове и зеленчуци за по левче килото, влияят отрицателно на търговията по пазарите. Около 15% е отливът на търговци. Възможно е този спад да е заради зимния сезон, защото тенденцията не е трайна, обясниха от дружеството. Дали бананите по 99 стотинки в моловете влияят на търговията по пазарите, ще стане ясно напролет.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).