Заплашени сме от нулева квота за улова на калкан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:18 / 12.12.2015
1062
В понеделник ще стане ясно дали Eвропейската комисия ще забрани улова на калкан в български и румънски води през 2016 година, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева. Предложението е направено от Брюксел заради намаляващите запаси на калкан в Черно море и заради това, че българските рибари не спазват правилата. И миналата година Еврокомисията настояваше за намаляване на квотата за България.

Тогава страната ни пое редица ангажименти: Повишаването на контрола, намаляването на недекларирания улов или изсветляването на сектора.Министър Танева призна, че не сме изпълнили всички поети ангажименти и тази година Брюксел иска да ни наложи нулева квота. Оказва се, че в опита за забрана има и българска следа: Една от браншовите организации от България сама пусна писмо до Комисията с предложение да има нула тона квота.

Решението за размера на квотите за улов в Черно море ще бъде взето в понеделник в Брюксел от аграрните министри на Европейския съюз, предаде БНР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).