Заплашват с протест - спират ражданията в АГ болницата за ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 26.03.2010
881
Лекарите и медицинските сестри в АГ болницата обмислят да протестират ефективно в четвъртък. За целия ден те ще спрат плановата си работа - раждания и гинекологични операции. Медицинска помощ ще оказват само при спешни случаи, които не търпят никакво отлагане. Стандартните прегледи пък ще се плащат от пациентите на пазарни цени. Това съобщи д-р Уляна Петкова от болницата. Протестните действия може да не се състоят, ако исканията на екипа бъдат удовлетворени. А това ще стане ясно във вторник на специално съвещание, на което ще бъдат поканени още днес шефът на здравната комисия към Общинския съвет проф. Анелия Клисарова, зам.-кметът доц. Христо Бозов, както и представители на здравната каса и министерството. Основното искане по отношение на НЗОК е да се направи проверка в болницата, която да удостовери, че заявената като извършена лечебна дейност е реална, а не фиктивна. Въз основа на това би следвало касата да плаща редовно и в пълен обем изработеното.

Докторите искат и Община Варна да увеличи финансирането. Според д-р Пламен Маджаров и колегите му не е логично местната хазна да отделя за държавната МБАЛ „Св. Анна", а за собствената си АГ да не дава средства. Лекарите искат да им бъдат платени поне базовите нужди - за ток, вода и парно, коментира д-р Петкова. Лекарите са на мнение, че месечно общината трябва да отделя между 50 и 70 хиляди лева, както се случва в много други градове, сред които Каварна и София.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).