Заплетоха младеж с гръбначна травма в тежък здравен казус

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 04.07.2008
973
Правото на близките на 24-годишния Константин Радичков да го лекуват при специалистите, които искат, се препъна в наложените от клиничните пътеки у нас изисквания.

Ходенето по мъките започва с надпревара с мотори в района на картинг-пистата над "Виница", при която варненецът пада от мотоциклета си "Хонда". След сблъсъка той се оказва с фрактура на гръбначните прешлени. Трагедията се разиграва в неделя, състоянието на младежа е тежко, вследствие на травмата е обездвижен от кръста надолу. Затова веднага е приет в Клиниката по неврохирургия на МБАЛ "Св. Анна". 7 часа по-късно му е направена операция по спешност.

Неврохирурзите са направили стабилизация на гръбначния стълб. Впоследствие ще трябва да бъде извършена и още една операция за стабилизация с импланти. За тях обаче здравната каса не плаща, което означава, че близките трябва да поемат разходите, които са от порядъка на 4000 лв.

След като за злополуката се разчува, става ясно, че негов близък е опериран от неврохирург във Военномедицинска академия в София, от който е доволен. Затова майка му Еленка Ангелова и нейната близка Донка Иванова искат съдействие ог болницата да го освободят, още повече, че неврохирург от София в момента е във Варна и консултацията може да стане веднага.

Започва неравна борба за пациента, в която "победител" се оказва клиничната пътека. От ръководството на МБАЛ "Св. Анна" са категорични, че не могат да пуснат момчето, след като условията на здравната каса по въпросната 205 клинична пътека не са изпълнени, защото тя няма да им бъде платена. От друга страна роднините са категорични, че държат да вземат младежа, тъй като времето минава, а това може да е фатално за неговото здраве. А те държат младежът да получа възможно най-доброто като здравна грижа, макар че са доволни от всичко, което неврохирурзите на МБАЛ "Св. Анна" са сторили за Константин. Повече от всичко - извън клинични пътеки, здравни каси и всякакви пристрастия, на тях им се иска той да има шанс отново да проходи. Защото е млад, защото е едва на 24 години и животът е пред него.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).