Започна подготовката за абитуриентските балове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 04.03.2010
802
Започна подготовката за абитуриентските балове във Варна. Все още изборът на рокли и костюми е по-малък, но въпреки това по предприемчивите родители и абитуриенти започнаха обиколките по магазините за избор на дрехи и обувки за абитуриентския бал. В момента роклите за ученичките са на цена от 80 до над 1000 лева. Обувките обаче са на по-скромна цена като средно официалните сандали и елегантни обувки са около 70 до 150 лева, според марката на производителя. Въпреки кризата и тази година родителите на завършващите ученици ще трябва да отделят най-малко 200 лева за прически, гримове и бижута за тържествената вечер. Дамите определено излизат по-скъпо на семействата си, тъй като повечето от момичетата, които завършват средното си образование искат освен скъпи рокли, обувки и бижута, но имат претенции към чантата, която ще носят, както и към бельото, с което ще бъдат. Така в условията на икономическа криза хиляди родители ще трябва да отделят най-малко 1500 лева, за да може децата им да се почерпят с приятели, по повод завършването на 12 клас.

Отделно от парите, които майки и бащи отделят за рокли, гримове и други аксесоари, те трябва да отделят и средства за ресторант и нощувка в хотел, където ще се проведе и самото тържество. Тази година се забелязва, че по-малко абитуриенти ще почиват в чужбина, като най-предпочитани ще бъдат хотелите по курортните комплекси край Варна. Там цените за вечеря са между 40 и 60 лева, а отделно на тях трябва да се доплаща и за нощувка - около 20 или 30 лева, според категорията на хотела. Най-предпочитаните за чужбина абитуриентски почивки излизат около 300 лева, в хотели ол инклузив.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).