Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започна проверка в "Инвестиционна политика" заради скандални поръчки
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 04.04.2013Коментари (0)1026
©
Фирмата на общинския съветник Николай Пашов, Хидрострой, печели нагласени конкурси на Община Варна, в които само тя отговаря на заложените критерии. Това става с помощта на директор Инвестиционна политика в общината Константин Камов. Доскоро той е бил шеф на верига сладкарници, но вече управлява инвестициите в града, след като е назначен от Кирил Йорданов. Това разкри разследване на TV7 в морския град, представено в рамките на кампанията "България избира NEWS7 TV7", което събра варненци и управниците им в центъра на морската столица.

Последната спечелена поръчка от Хидрострой е за 60 млн. лв. за ремонт на пътища. Започва проверка в общинското дружество "Инвестиционна политика" и след излизане на резултатите, тя ще бъде публично оповестена. Това обеща временният кмет на града Христо Бозов пред TV7.

Сред скандалните поръчки е и тази за 29 млн. лв. за модернизация на пречиствателната станция в града. Според разследването, източените средства са за 130 млн. лв., а общината плаща много повече на фирмите на общинския съветник, отколкото на други фирми за подобни дейности. Проверка в Имотния регистър показва, че Пашов е купил хотел на Златни пясъци и е вдигнал бутиков блок на първа линия в курорта "Св.св. Константин и Елена".

"Общинските съветници да последват примера на Кирил Йорданов и да си ходят", поискаха част от варненци, събрали се на входа на Морската градина. Там кампанията "България избира NEWS7 TV7" събра общинските съветници в града и ги подложи на въпросите на хората. Според друга част от гражданите, обаче, общинарите трябва да останат да работят, но под контрола на обществото. Общинският съвет трябва да остане да работи, пък беше мнението на по-голямата част от общинските съветници. Единствено общинарят на БСП Николай Джагаров се обяви за оставка на съвета.

"БСП иска оставка, но не подава", репликираха го, обаче, колегите му. Варненец обвини хората, които искат оставка, че са платени провокатори, което доведе до напрежение на площада.

Майката на 17-годишната Борислава, Теодора, която гладува от дни пред Общината, получи обещание за помощ от временния кмет. Жената разказа, че момичето й е с изключително рядко онкологично заболяване, има 11 операции и 6 химиотерапии, но местните чиновници са го оставили без парична помощ, като намалили инвалидността му от 60% на 0%.

"Децата в кв. Чайка учат в гаражи и в подблокови пространства", възмути се майка на площада. Тя попита общинарите защо не контролират изпълнението на решенията си и припомни, че те са решили сградата на училището да се ремонтира, но това не става.

Варненци се оплакаха и от отчуждаването на имотите в града.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: