Започна ремонтът на част от ул. "Кирил Шиваров“, след нея е ред на "Брегалница"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:53 / 11.10.2013
1932
Начало на ремонт на част от ул. "Кирил Шиваров", който трябва да приключи до 10 дни, даде днес кметът на Варна Иван Портних. Отсечката, която ще бъде обновена, е между ул. "Селиолу" и "Брегалница".

"В момента това е една непроходима улица, а след ремонта линейките от Центъра за спешна помощ ще преминават по нея и ще излизат директно на бул. "Цар Освободител", обясни кметът.

Той допълни, че средствата - 25 000 лв., са отпуснати от бюджета, а ремонтът трябва да приключи до средата на следващата седмица.

"След осигуряването на новия изход за колите на Спешна помощ ще пристъпим към цялостен ремонт на една от най-проблемните улици на Варна - "Брегалница", каза Иван Портних.

Той припомни, че тя ежегодно е подлагана на кърпежи, заради зейнали дупки по трасето.

"Предстои да бъде подменена подземната инфраструктура, да бъде изградена дъждовна канализация и положен нов асфалт по нея", обясни кметът. Инвестицията е за 700 000 лв. Изпълнител на двата обекта е Обединение "АБ - Варна", което спечели обществената поръчка за изграждане, реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа във варненския район Приморски през 2011 г.

За "Брегалница" се предвиждат и нови паркоместа от двете страни на улицата, които са на фаза проектиране и ще станат факт на по-късен етап.

"Пътната инфраструктура на Варна е сериозно предизвикателство, безспорен е фактът, че състоянието на улиците е тежко, но трябва да се търсят възможности за тяхното обновяване. Видяхте, че тази година това стана възможно за булевардите "Владислав" и "Сливница". Убеден съм, че подходът за решение на този проблем е пълна рехабилитация, защото кърпежите ни излизат в пъти по-скъпо", каза Иван Портних.


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
24.03.2014 Ремонтът на ул. "Брегалница" започва отново днес
20.03.2014 Ремонтът на ул. "Брегалница" започва отново в понеделник
06.03.2014 Приключва първият етап от ремонта на южното платно на бул. "Цар
Освободител"
24.02.2014 Варненци разтревожени за състоянието на ул. "Брегалница"
01.11.2013 Усилено върви цялостният ремонт на ул. Брегалница
18.10.2013 Започва основен ремонт на улица "Брегалница"
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).