Започна събирането на средства за децата на загинали варненски полицаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 15.01.2012
824
На 14.01.2012 г., от 16.00 ч., в Гранд Мол Варна, беше открита изложба базар за събиране на средства за децата на загинали и пострадали при и по повод изпълнение на служебните си задължения, служители на МП и МВР. Кампанията под надслов "Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои", е организирана от Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикален Алианс Сигурност в Министерство на вътрешните работи. Инициативата се осъществява с партньорството на: Дирекции "Образование" и Общински детски комплекс към Община Варна, Регионален инспекторат по образование Варна, Гранд Мол Варна, Градски транспорт ЕАД, Сдружение Белослава, представители на медиите и др.
На откриването присъстваха г-н Данчо Симеонов - Областен управител на област Варна, Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, г-жа Даниела Петрова-депутат в 41-то Народно събрание и председател на комисията "Култура, гражданско общество и медии", доц. Христо Бозов - временно изпълняващ длъжността заместник - кмет на община Варна, Станислав Темелков - председател на Постоянната комисия "Обществен ред и сигурност" в Общински съвет Варна, Слави Михайлов - председател на Националното сдружение на сираците в България, районните кметове на Младост и Тополи, представители на териториалните служби на МВР и МП, директорите на дирекции "Образование" и "Социални дейности и жилищно настаняване", служители на Варненската и Великопреславска Митрополия, множество колеги и приятели на загиналите служители.

Освен рисунките на децата от детските градини на Варна за благотворителната кампания бяха дарени картини от Светлин Ненов, Фондация "Св.св. Константин и Елена" , Арт школа за рисуване с преподаватели сем. Христови, школи "Клас" и "Вижън", произведения - графики и рисунки и картички рисувани от деца от Арт школа "Спектър" към НУЙ"Добри Христов", НГХН"К.Преславски", СОУ"Кл.Охридски", школа "Ракурс" към НЧ"Отец Паисий", Школа "Палитра" при ОДК-Варна.

На сцената пяха и танцуваха изпълнители от: Общински детски комплекс - Варна, Фондация "Надежда", ПГТ "Проф.Д-р Асен Златаров", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Балетна формация Ейнджълс, "Студио Балет Бъчварова", НХ "Българче", ВА "Звездни струни", Брейк формация "Крейзи форс"и ОДЗ" Първи юни".

В деня на откриването бяха продадени картини на обща стойност 680лв. Община Варна в лицето на г-н Петър Пасев обеща да осигури карти за безвъзмездно ползване на общинските басейни за децата - сираци.

Благотворителната кампания ще продължи до 21.01.2012 г., като в нея деца и младежи от детски градини, училища и университети ще изложат свои произведения за продан.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).