Започна замърсяването на водата край Южния плаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 03.06.2009
621
За пръв път тази година две от взетите в края на май проби морска вода не отговарят на препоръчителните изисквания за чистота. Двата плажа с влошена чистота на водата са Южен плаж и малък плаж под басейна с минерална вода в курорта Св. Константин, съобщиха от здравната инспекция във Варна. "Пробите отговарят на задължителните изисквания, които са малко по-либерални, но имат леко отклонение по отношение на препоръчителните показатели, които са доста по-строги. Разминаванията са при микробиологичните показатели - за общи коли и за фекални коли", каза гл. инспектор в дирекция "Опазване на общественото здраве" в РИОКОЗ д-р Веселина Божилова. Тя допълни, че стремежът на здравната инспекция и на концесионерите е водите по родното крайбрежие да отговарят на препоръчителните норми. До средата на май вземаните проби от морска вода са били хубави и са отговаряли на всички изисквания.

Във връзка с началото на туристическия сезон, от началото на юни започва учестен контрол на 7 плажа. Това включва вземане на проби три пъти в месеца, допълни д-р Божилова. Предпазната мярка ще обхване Кабакум, Панорама, Златните, Офицерския, Централния и Южния плаж, както и плажа в "Аспарухово". Проби за чистотата на морската вода се вземат от 23 зони и от всички 45 плажа, допълниха от инспекцията.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).