Започнаха катастрофите по ул. "Цар Асен"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:57 / 16.10.2014
4592
Катастрофите на улица "Цар Асен" започнаха. Преди време автоинструктори сигнализираха, че решението на общината да я направи двупосочна е неудачно и ще доведе до инциденти. Учебна кола, която се е движила в новото насрещно движение, вчера е катастрофирала с друг автомобил. Все още не е ясно как точно се е случил пътният инцидент. На мястото имаше патрулка.

С пускането на двупосочното движение скоростта в иначе малката улица се увеличи значително. Опасност има и за пресичащите пешеходци, които са свикнали да гледат на другата страна и не подозират каква опасност ги дебне.

Първият и основен проблем е, че повечето водачи изобщо не си дават сметка, че ул. "Цар Асен" е двупосочна. Причината е донякъде и у тях самите, защото не е тайна, че варненските водачи обичат да карат по навик, а не според знаците. И резултатът е налице - някои се движат в насрещното, като си дават сметка за това едва като видят стрелките в лявото платно преди кръстовището с "Цар Освободител". Тогава започват опити да се престроят преди светофара, което често води до още по-голямо объркване на трафика. Обикновено при промяна на организацията на движението, поне в първите дни, в съответните участъци има полицаи, които упътват шофьорите, които допускат грешки.

Този път такива нямаше. Зам.-кметът на Варна Тодор Иванов обаче заяви, че след въвеждането на двупосочното движение по "Цар Асен" миналата седмица е имало екипи, изпратени с такава задача на място. Дали престоят им е бил достатъчен, всеки може да прецени сам. Отделен е въпросът, че промяната можеше да бъде доста по-широко и ясно огласена, новата маркировка - нанесена предварително, и чак тогава да се прави реорганизацията. За сметка на това общината реши всичко да е "експериментално", което обърка доста хора ще остане ли улицата еднопосочна или не. Друг сериозен проблем, за който няма решение за момента, е липсата на пешеходни пътеки.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).