Започнаха работа по първия етап от продължението на бул. "Левски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:40 / 28.03.2011
1454
"Хидрострой" АД започна работа по първия етап от продължението на булевард "Левски", който обхваща южното обслужващо платно на пътния възел в участъка на ул. "Струга" до булевард "Сливница". Възложител на обекта е Община Варна, а строителният надзор е поверен на фирма "Трафикконсулт БГ" ЕООД.

Реализирането на стратегическия за Варна пътен обект започна на 16 март. В момента работници и техника на "Хидрострой" АД извършват подготовка на терена, изрязване на храсти и почистване на участъка, с цел започване на същинската работа по изграждане на трасето.

Изключително сериозния инфраструктурен проект, поверен на "Хидрострой" АД, предвижда не само земни, асфалтови и пътни дейности. Заедно с тях дружеството ще изгради подпорни стени и ще реконструира съществуващи и положи нови ВиК и ел. съоръжения. При ситуирането на пътния участък са взети под внимание и всички свободни терени, където "Хидрострой" АД ще изгради обществени паркинги, обслужващи живеещите и гостите в района, с близо 250 паркоместа. Проектът предвижда още изграждането на нови тротоари и възстановяване на съществуващите, както и изграждането на рампи за инвалидни и детски колички в зоната на всички кръстовища. За да бъде коректно изпълнен пътния обект дружеството ще извърши и почистване на отводнителните съоръжения в района, като ще изгради допълнително нови дъждоприемни шахти и дъждовна канализация. След завършване на всички рехабилитационни и строителни работи, ще бъде положена нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка по новоизграденото пътно трасе. За осигуряване на безопасността на движение по време на осъществяване на настоящия проект "Хидрострой" АД създаде временна организация на движението в района, съгласувана и одобрена от Община Варна. Изграждането на продължението на булевард "Левски", в участъка от ул. "Струга" до бул. "Сливница" ще приключи в рамките на 100 работни дни. Очаква се новото трасе да бъде пуснато в експлоатация в началото на август.

Паралелно със стратегическия за градската инфраструктура проект, "Хидрострой" АД подхвана поредния си обществено-социален обект във Варна, насочен както към облагородяването на града, така и към осигуряването на приятни места за отдих и разходка.

Дни преди Великденските празници ключовите градинки - пред Районния съд и до Драматичния театър, ще бъдат преобразени. В средата на март дружеството започна пълната им реконструкция и модернизация. Строително-ремонтните дейности, поверени от Община Варна на "Хидрострой" АД, трябва да приключат за 20 работни дни. Рехабилитацията на двете централни градинки включва цялостен демонтаж на съществуващата настилка и на бетоновите бордюри и полагане на нови тротоарни плочи и бордюри. Освен това дружеството е ангажирано и с доставката и монтажа на облицовъчните плочи за шапка на декоративната стена на градинката пред Районния съд. В тази до Драматичния театър алеите ще бъдат изцяло преасфалтирани, за да се осигури комфорт и безопасност за хилядите варненци и гости на града, които ежедневно минават оттам.

Източник: vNews


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).