Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започва кърпенето на първите снежни дупки
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 02.01.2013Коментари (0)1276
©
От утре започва кърпеж на основните варненски и булеварди с най-много новопоявили се дупки след снегопочистването. Това съобщи за Дарик инж. Стоян Димитров, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Ямите в асфалта са с декари обща площ. На места са се отворили дупки с дълбочина 10-15 см., отбеляза инж. Димитров. Най-надупчен е бул."Трети март", за който от кметство "Младост" са отчели 400 кв.м. дупки след снегопочистването. За частта на булеварда от район "Владислав Варненчик" са поискали ремонт на 150 кв.м. дупки с дълбочина над 4 см. 150 квадрата с разрушен асфалт са преброени и по бул. "Константин и Фружин".

Булевард "Сливница" е с 250 кв.м. дупки само в рамките на район "Младост". От кърпеж се нуждаят още булевардите "Янош Хуняди" (150 кв.м.) и "Владислав" (100), както и улиците "Андрей Сахаров" и "Георги Пеячевич". За ремонт в район "Приморски" пък "плачат" булевардите "Княз Борис I", "Осми приморски полк", "Ал. Стамболийски и ул."Васил Друмев".

Приоритетно ще се запълват дупки по маршрутите на градския транспорт и подходите към училищата. Кърпежът ще се извършва със студена смес, която позволява запълване на дупките и при температури на въздуха под 5 градуса, уточни шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

В резултат на снегопочистването са "изметени" и част от легналите полицаи. "Големият вятър и снегонавяването не бяха в помощ на водачите на снегопочистващи машини и по този начин някои изкуствени неравности се повредиха", обясни получилата се ситуация инж. Стоян Димитров.

На районните кметства е възложено преброяване на пострадалите изкуствени неравности. Списъците, придружени със снимков материал, трябва да бъдат готови най-късно утре. Гърбиците са застраховани, като обезщетението ще отиде за повторното им поставяне. Някои от "легналите полицаи" ще бъдат възстановени в предишния си вид. Останалите ще бъдат изградени като повдигнати пешеходни пътеки, за да отговарят на новите правила за изграждане на изкуствени неравности.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: