Започва продажбата на абонаментни карти за лица над 65г. в градския транспорт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:09 / 05.01.2013
1338
От днес, 5 януари започва продажбата на абонаментни карти за граждани на и над 65 г. за градския транспорт във Варна. Кампанията ще продължи до 15-ти януари, съобщиха от общинският превозвач.

Периодът, през който всички останали могат да закупят абонаментни карти от 27-мо число на предходния месец до 4-то число на текущия месец. Тогава се продават редовни абонаментни карти, карти за учащи, студенти редовно обучение /включително докторанти/ и граждани до 67г., получаващи пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Пунктът на ул."Русе" ( обръщача до училище "Димчо Дебелянов") ще работи от 8:00 до 18:45 часа в делнични дни, с почивка от 12:00 до 14:00 часа. В събота и неделя гражданите могат да бъдат обслужени съответно от 8:00 до 16:30 часа, с почивка от 12:00 до 12:30 часа. Информация за работното време на останалите пунктове в града може да получите от сайта на "Градски транспорт" ЕАД.

Припомняме, че децата до 7 години трябва да имат издадена абонаментна карта за пътуване в градския транспорт, като по този начин се осигурява задължителната застраховка на детето пътник. При наличието на издадена абонаментна карта от "Градски транспорт" ЕАД и заверена от Община Варна, те ще имат право на безплатно пътуване в превозните средства за обществен превоз на пътници, неограничен брой пътувания по вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрополитена. Изключения правят специализираните и случайните автобусни превози, както и тези по допълнителните градски линии. Абонаментните карти се издават по образец, утвърден от кмета на Община Варна.

Картите са безплатни и се издават ежегодно през цялата година със срок на валидност до 31 януари на следващата година, по настоящ адрес на детето, за което се удостоверява с личната карта на родител/настойник.

За издаване на картата е необходимо да се представят документи удостоверяващи възрастта на детето и неговия адрес както следва: акт за раждане (копие), документ за самоличност на родител/настойник/ и снимка на детето (формат -2см/2,5см) 1 /един/ брой. Получаване на готовите карти ще се извършва след 7 работни дни на пункта, на който са подадени документите.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).