Започват засилени полицейски проверки за пияни и дрогирани шофьори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:14 / 04.06.2010
866
От 7 до 13 юни на територията на всички страни-участнички в TISPOL ще се проведе акция за контрол на управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества. Тя е организирана от Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" в ЕС /TISPOL/, чието ръководство отчита положителното въздействие на провежданите до момента кампании, върху поведението на водачите на МПС, подобряване на пътната безопасност, намаляване на жертвите и пострадалите при ПТП.

Данните на експертите от международната мрежа сочат, че значителна част от тежките инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви и тежко ранени, са причинени от шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Като член на TISPOL и във връзка с приетия от европейската мрежа план за провеждане на полицейски операции през 2010 г., "Пътна полиция" в нашата страна също ще участва в тази акция. Разпоредено е да бъдат засилени проверките за установяване употребата на алкохол от водачите на МПС. Кампанията стартира в понеделник и ще продължи седем дни.

Varna24.bg припомня, че организацията TISPOL е основана от пътните полиции в Европа с цел повишаване на пътната безопасност и прилагане на законите по пътищата на Европа. Основният й приоритет е да намали броя на загиналите и ранените по европейските пътища. TISPOL е частично финансирана от Европейския съюз.

От 15 май 2008 г. България е член на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" в ЕС /TISPOL/.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).