Заради Западнонилска треска правят нещо важно във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:33 / 09.09.2024
1216
Заради усложнената епидемична обстановка по отношение на заболяването Западнонилска треска ще се проведе извънредна дезинсекция на зони с повишен риск от масово развитие на комари на територията на община Варна. Падането на дъждове ускорява развитието на числеността на популациите при комарите, поради което обработките на терени започнаха още миналата седмица. Третирането на площите се извършва по график в ранните часове на деня (от 5:00 ч. до 9:00 ч.) при подходящи климатични условия. Това съобщиха от Община Варна, като се позовават на Георги Киряков, директор на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД), и допълват, че в града продължава противокомарната обработка по райони. Графикът е: днес (9 септември) против комари ще бъдат обработени парк-музея "Владислав Варненчик“ и  парк Тополи, както и гробищния парк в с. Тополи. На 10 септември (вторник) ще бъдат третирани деретата в кварталите "Владислав Варненчик", "Младост", и "Възраждане", а на 11 септември (сряда) деретата в район "Приморски". На 12 септември (четвъртък) противокомарно ще се обработват  биотопи и дерета в с. Каменар, а на 13 септември (петък) биотопи в с. Казашко, гробищния парк и Екопарка Звездица, както и централното дере на с. Константиново.

За противокомарната обработка на терените се използва методът на топлия аерозол. Обработките се извършват във време, когато няма интензивно движение на хора и при подходящи климатични условия /температура, влажност, вятър, валежи/. Използваната техника - генератори за топъл и студен аерозол, вдига шум, за което от фирмата молят гражданите за извинение.  Биоцидите, с които ще се работи, притежават необходимите разрешителни за пускане на пазара и информационни листове за безопасност. Кметствата в селата, където се отглеждат пчели, са предупредени предварително за предстоящите третирания.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).