Заради изработването на проект за ново платно погнаха магазините по Околовръстното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:55 / 09.01.2012
1600
Община Варна е изискала документи за законност и собственост на сградите по Околовръстното в трасето от Вятърната мелница до кв. "Виница". Кампанията трябва да приключи до края на януари, съобщи Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост". Администрацията вече е уведомила търговските обекти по участъка, повечето от които извършват автоуслуги, че трябва да представят в срок съответните книжа. Това може да бъде направено както в общината, така и в районното кметство. Въз основа на констативните протоколи ще се вземат евентуални мерки за отчуждаването на имотите, които стоят на пътя на предвижданото разширение на бул. "Христо Смирненски".

През септември кметът Кирил Йорданов лично информира, че е било възложено изработването на проект за ново платно на Околовръстното - в отсечката от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до кв. "Виница". За да се реализира реконструкцията, ще се наложи да бъдат разчистени търговските обекти, които попадат в обсега й, допусна градоначалникът. Повечето от постройките в района би трябвало да са с временен статут, но през годините са изникнали доста масивни сгради. За да не се създава безпокойство и напрежение сред хората, още при проектирането ще се търсят технически възможности да не се засягат градежите. В случай че строителството е извършено в груби нарушения обаче, няма да правим компромиси, предупреди Кирил Йорданов. Очаква се реализацията на проекта да отнеме доста време - поне 3 - 4 години.

Още т.г. пък се предвижда да изникне ново платно по бул. "Ян Хуняди". Строителството на още 2 ленти ще ушири отсечката от входа на Парк-музея "Владислав Варненчик" до мантинелата край Комитово ханче. За да започне градежът обаче, трябва да се извършат съответните отчуждавания. Издадени са 9 заповеди за изплащането на обезщетения, като 4 от тях са обжалвани. Съдът ще се произнесе по тях до месец, а общата стойност на разходите, които предстои да направи общината, вероятно ще надхвърли 700 000 лв., уточни Теодора Трендафилова.

За продължението на реконструкцията от пробива "Левски" до бул. "Владислав Варненчик" пък ще се наложат нови отчуждавания за над 4 млн. лв. Причината е, че сред 8-те имота, които препречват пътя на инфраструктурните мероприятия, има и кооперации, обясни шефката на "Общинска собственост". Тепърва ще се проучват и отчуждаванията, които биха се наложили за планираното разширение по бул. "Цар Освободител" към бившия Дом на красотата.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).