Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заради кризата кметът чака бум на престъпността
Автор: Екип Varna24.bg 10:03 / 12.12.2008Коментари (0)721
Заради финансовата криза, която преминава в икономическа, контролната и охранителната дейност в града трябва да бъдат засилени превантивно. Това съобщи кметът Кирил Йорданов. По думите му, в подобни условия хората по-често се изкушават да правят "прегрешения". "В такива моменти зачестяват домашните кражби. Повишават се и нарушенията в търговската мрежа - занижава се качеството или се намалява количеството на предлаганите стоки", уточни Йорданов. Именно заради това охранителната и контролна дейност трябвало да бъде затегната. По думите на кмета, заместникът му по сигурността ген. Веселин Петров ще проведе срещи с полицията, на които да се набележат конкретни действия. Ще се организират и други срещи с всички ресорни ведомства.

"При наличието на финансова криза се увеличава криминогенната обстановка. Затова кметът ми е разпоредил да се срещна с директора на варненската полиция, което трябва да стане в началото на идната седмица, понеже комисар Димитър Димитров не е във Варна". Това заяви за "Позвънете Новини" ген. Веселин Петров. По неговите думи, в момент на криза се увеличава безработицата и някои от хората, които остават без препитание, е възможно да извършат престъпления. "За да бъде предотвратено това, трябва да се обединят усилията на служителите на Общинска полиция, на вътрешната дирекция, както и на инспекторите към общината, които извършват контрол над сферите на търговията и туризма", каза още ген. Петров.

"Причините за престъпността са социални. Не можем да им влияем, но сме готови да извършим нужните превантивни действия, за да ограничим криминалните прояви. След като се срещнем с ген. Веселин Петров, ще преценим как да действаме", заяви за "Позвънете Новини" комисар Димитър Димитров.

"Най-добрата превенция е контролът и ние го прилагаме постоянно". Това каза началникът на отдел "Контрол търговска дейност" Иван Иванов. По думите му, повереният му отдел постоянно работи съвместно с органите на реда и това ще продължи и занапред. "Девет души от отдела, разпределени в три екипа, проверяват търговските обекти ежедневно", посочи Иванов.

Източник: в. "Позвънете Новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: