Заради лошото време: Пръскат против кърлежи до средата на май във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:14 / 03.05.2016
1412
Поради влошените метеорологични условия процедурата по декаризация ще се удължи до средата на май. Това съобщи за "Фокус" д-р Антоанета Тончева, управител общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация". 

"Идеята беше до края на седмицата да обходим детските заведения, които са останали, но поради влошеното метеорологично състояние, процесът ще се отложи във времето", допълни д-р Тончева. 

По думите й, до 13 май приоритетно ще се работи по всички необхванати до момента дворове и зелени площи на територията на детските градини. 

"Стремежът след това се свежда до третиране на терените в морската градина и големите паркове за повторна обработка. До края на месец юни следва да обхванем повторно и детските заведения. С тези дейности процесът по дезакаризация ще приключи, но ако се появят инцидентни сигнали или заявки за подготвен терен, където има видима заплаха от кърлежи, ще се продължи обработката, докато е нужно", подчерта експертът. 

Д-р Тончева коментира, че по презумпция летните месеци, с нарастването на горещините не са благоприятни за паякообразните и те се покриват, тъй като естествената им среда изисква влага, сянка и умерени температури. "Добре окосените терени са много ниско рискови за поява на вредителите, но при отделни инцидентни случаи се взимат съответните мерки", аргументира се специалистът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стана ясно кога ще е стартът на важен проект във Варна
Много емоции на "Black Sea Kangoo Jumps Fitness Convention"
Над 360 деца е обхванал за година специален център във Варна
Нощ на литературата ще се проведе днес във Варна
Варна отбелязва Европейския ден на езиците
Откриха изчезналата украинка, обявена за национално издирване в к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).