Заради пристанището променят ОУП след като го приемат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:08 / 11.03.2011
924
Общият устройствен план на Варна ще бъде приет във варианта, в който е изготвен към момента проекта, но поради неяснотите относно разположението на пристанищните мощности, впоследствие ще бъде актуализиран. Това стана ясно на организираната от кмета Кирил Йорданов дискусия за съдбата на форта. Всички се обединиха около мнението, че пристанище в района на Максуда не бива да има, но съгласно готовия вече проект то ще остане заложено там, докато институциите не вземат окончателно становище по въпроса. Големият компромис, който ще трябва да се търси, е мястото на зърнения терминал, на който новите идеи отреждат да бъде на Острова.

Кметът Кирил Йорданов изрази личното си мнение, че е против това предложение. От флота пък обясниха, че за да освободят своите територии на Острова за пристанищни цели, ще са нужни милиони. Окончателното решение предстои да се вземе. То поставя под въпрос и намеренията за концесиониране на пристанището, тъй като няма яснота относно параметрите на самата концесия.

Проектантите обясниха, че ако не се правят корекции в ОУП на този етап, процедурата по приемането му може да приключи до края на годината.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).