Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заради силен шум: Варненка изблъска своя съседка по стълбите
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 03.09.2024Коментари (0)1745
©
Влошени междусъседски взаимоотношения са често срещани у нас, особено в големите градове, и най вече в блоковете. Хората понякога избухват, но това не е решение на проблема. Дори напротив, така той може да бъде задълбочен.

Варненка сама усети това върху плещите си. Тя бе осъдена, по силата на постигнато между страните и одобрено от Районния съд – Варна, споразумение. Така 52-годишна жена от Варна се призна за виновна по повдигнатото й обвинение в причиняване на средна телесна повреда на друга жена – деяние, наказуемо по чл. 129, ал.2 от Наказателния кодекс. Подсъдимата прие да й бъде наложено наказание "пробация“, като в продължение на 6 месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, като за същия срок следва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Инцидентът възникнал в следобедните часове на 19 октомври 2021 година в жилищен блок във Варна. Тогава пострадалата, която била във влошени отношения с живущите в апартамента над жилището си заради периодично вдигане на шум, се качила на горния етаж и помолила съседите си да запазят тишина. Те излезли на междуетажната площадка и от своя страна започнали да обиждат потърпевшата, като 52-годишната подсъдима изблъскала с ръце съседката си, при което тя залитнала и паднала по стълбите. В резултат на деянието, на пострадалата била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване нa кост на дясна предмишница, обусловило трайно затруднение на движенията на десния горен крайник за период от около два и половина месеца.

52-годишната подсъдима е неосъждана. В нейна тежест са направените разноските по делото. Съдебният акт е окончателен.

Специалисти обясниха, че за да не се стига до съдебни саги,  трябва да се подходи по културен и законов начин: изготвяне на сигнал да Управата на ЕС (Управителен съвет или домоуправител), за необходимите действия. Ако не се предприемат никакви действия, следващото ниво е жалба до кметството по местоживеене, ако трябва то ще извърши проверка и с необходимата техника за доказване на шум над допустимото и то в часовете между 22.30 - 6.00 ч. и ще се произнесе по въпроса. Трябва да се настоява за това, защото следващата инстанция е съдът и ако някой не си е свършил работата както трябва, носи отговорност. Преди всичко обаче хората трябва да са убедени в правотата си и исканията ,за да не се обърне законът срещу тях, обясняват прависти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: