Защитават кораб във Варна от пирати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:20 / 06.03.2013
985
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От днес до 8 март австрийска компания ще проведе демонстрация и обучение по защита на търговското корабоплаване от пиратски атаки. Компанията действа в областта на подготовката на кадри за охранителни екипи.

Стрелба с халосни патрони и имитация на взрив и пожар ще бъдат демонстрирани в района на пункт за базиране - Варна, на 7 март. Демонстрациите се провеждат съвместно с ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Ще бъдат направени и редица тактически упражнения, свързани със ситуации при превземане на кораб от пирати, наличие на пострадал на борда на кораба и тактическо позициониране и стрелба.

ВВМУ ще бъде и домакин на кръгла маса по проблемите, свързани с борбата срещу пиратството и морската охрана. В мероприятието ще участват експерти от Австрия, България и Германия. "Целта е да се отработи организацията и да се покаже, че ВВМУ и ВМС имат потенциал за подготовка на такива кадри. Близката задача е свързана с това училището да подготвя охранители за корабоплаването, които да се реализират, чрез нашия партньор от австрийската фирма", заяви началникът на ВВМУ кап. I ранг. проф. д.в.н. Боян Медникаров.

В средата на месеца у нас ще пристигне президентът на друга компания, която си сътрудничи при реализацията на кадри с Морското училище. Йоичи Хасегава от японската TNKC ще бъде удостоен с титлата "доктор хонорис кауза" на ВВМУ. Последната той получава заради инвестициите, които компанията направи в материалната база на училището през изминалата година.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).