ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Засилени проверки на храните във Варна и курортите за летния сезон | ||||||
| ||||||
Областната дирекция по безопасност на храните във Варна започна засилени проверки в града и курортните комплекси във връзка с наближаващия курортен сезон. Това съобщи д-р Живка Манева, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. От началото на седмицата са извършени 11 проверки. При тях не са установени нарушения. Направено е едно единствено предписание, няма издадени актове. Контролната акция засяга всички подвижни, временни и сезонни обекти, както и тези с дейност кетъринг. Специално внимание се обръща на заведенията за обществено хранене в хотелските комплекси и на фирмите, предлагащи оферти за почивка от типа all inclusiv. Обект на проверките са около 1000 обекта за производство и търговия с храни, но тъй като пререгистрацията продължава, броят им може да претърпи промяна, уточни д-р Манева. Преди дни областната дирекция е провела работна среща с оператори, чиято дейност е свързана с производство и търговия с храни и предстоящия курортен сезон. В нея са взели участие представители на Съюза на хотелиерите в "Златни пясъци", Съюза на собствениците в курорта, на Варненска туристическа камара, Варненската асоциация на ресторантьори и хотелиери и Варненското дружество на сомелиерите. Дискутирани са въпроси, свързани с основни нормативни документи за регистрацията и функционирането на обекти за производство и търговия с храни, с изискванията при регистрацията на подвижни и временни обекти и автомати за продажба на храни, за извършването на кетъринг в заведения за обществено хранене и др. По думи на д-р Манева, срещата е протекла конструктивно, засегнати са важни въпроси. " Това е едно добро начало и така трябва да продължаваме, защото и нашата и тяхна дейност е в посока да се гарантира безопасна храна на жителите и гостите на Варна", посочи д-р Манева. "Новата наредба изисква да проверяваме във всеки обект дали е назначено лице по трудов договор, което да притежава документ за висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или дали има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите", каза още д-р Манева. Източник: Радио "Фокус" |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Почина още един от майсторите в предаването "Бригада наш дом"
09:15 / 27.12.2024
Супер новина за язовирите край Варна
08:38 / 27.12.2024
Закъсали електрически автомобили блокираха пътя за Арахова
12:48 / 27.12.2024
Проблемът не е във вас, а във Waze
16:41 / 27.12.2024
Изключително важно за потребителите на Синята зона във Варна
11:06 / 27.12.2024
Геро се подигра с Маги Халваджиян в ефир
22:22 / 27.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: