Затвор за младеж, карал непълнолетна да проституира

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 01.10.2012
901
Дело за трафик на хора - престъпление по чл. 159а, ал.2 от НК, приключи в задочно производство с осъдителна присъда на Районен съд - Варна. 21-годишният подсъдим Р. Георгиев бе осъден на 5 години затвор и глоба в размер на 10 000 лева.

Делото срещу Р.Георгиев бе внесено за разглеждане в Районния съд в началото на миналата година по обвинение, че в периода от март 2009 г. до 20 октомври 2010 г., в условията на продължавано престъпление е набирал отделно лице - ненавършило 18 години момиче, с цел да бъде използвано за развратни действия. Деянието е осъществено чрез използване на принуда - сила и заплашване, както и чрез получаване на облаги - сумите за предоставяните секс-услуги от непълнолетната.

Според обвинителния акт пострадалата непълнолетна имала малко дете, грижи за което полагали нейните родители. Месец преди инкриминирания период тя се запознала и заживяла с подсъдимия, въпреки предупрежденията на родителите си, че той ще я накара да проституира. Действително в началото на март Георгиев склонил 16-годишното тогава момиче да предлага секс-услуги на автомагистралата Варна - Бургас, край разклона за местност "Боровец", като сам определил тарифите и обещал, че всяка седмица ще носят част от "заработените" от нея пари на родителите й за издръжка на детето.

Пострадалата започнала да проституира ежедневно като изкарвала между 60 и 100 лв. на ден. Всички пари прибирал подсъдимия, понякога оставял по 10 лв. на пострадалата, но никога не дал обещаната издръжка за детето й. Георгиев започнал физически да малтретира непълнолетната като често отправял заплахи за саморазправа с нея и близките й. На два пъти през инкриминирания период при полицейски акции срещу проституцията пострадалата е била задържана и отвеждана в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, били уведомени родителите й, които успели да я приберат в дома си.

След деянието 21-годишният Р. Георгиев е напуснал страната, от м. май м.год. е обявен за общодържавно издирване, но няма данни за местонахождението му в чужбина Той има предходна съдимост, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на условно осъждане за шофиране в нетрезво състояние. Към наложеното наказание от 5 години затвор за трафик, Районният съд приведе в изпълнение и наказанието от 3 месеца лишаване от свобода по предходната присъда. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).