Затвориха 10% от пунктовете за автопрегледи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 06.07.2011
1035
10% от пунктовете за технически прегледи във Варна са с отнети разрешителни. Това съобщи вчера на кръгла маса, посветена на безопасността в автобусния транспорт, председателят на регионалната секция на Националния съюз на превозвачите Максим Петков. От общо 30 действащи в града 3 вече са без разрешителни.

Информацията беше потвърдена и от шефа на Държавна автомобилна администрация - Варна, Коста Панайотов. Той добави, че още за два текат процедури по отнемане на разрешителните им.

До затварянето на всички се е стигнало заради извършването на фиктивни прегледи на автомобили. От администрацията имали информация, че лепенките за преминат годишен технически преглед, които тези пунктове раздават, не са на база извършени огледи.

"Мярката с отнемането на разрешителните има за цел да дисциплинира бранша и засега се оказва изключително ефективна", коментира Панайотов. Гаранция за това е, че пред някои от оторизираните места за преглед на автомобили вече се образуват опашки, което означава, че вътре действително се правят и проверки, добави той.

От националния съюз на превозвачите настояват поне половината от местата за технически огледи на автомобилите в града да бъдат затворени, а контролът за останалите да се завиши още повече.

От националния съюз на превозвачите предложили на Министерството на транспорта да се въведе пределна възраст за автобусите от 18 години. Според Максим Петков автобусните превозвачи в цялата страна са понесли сериозни загуби от катастрофата на автомагистрала "Тракия".
В първите 10 дни след инцидента пътникопотокът е намалял с 30%, сочи статистиката.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).