Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Завърши Националното първенство за бармани във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 21.04.2011Коментари (0)1088
Завърши XXI Национално първенство на Българската асоциация на барманите, което се проведе във Фестивалния и конгресен център - Варна. 49 състезатели от цялата страна участваха в надпреварата за шампионските титли в двата стила.

Васил Колев показа своята "Еволюция" (Evolution), с която спечели за четвърта поредна година престижното класиране. Най-добрият коктейл за 2011 г. представя всички нови тенденции в миксологията на коктейлите и има следните съставки:

3 cl водка зелена ябълка
2 cl ликьор диня
1.5 cl пюре манго
1 барова лъжица сироп шоколадова бисквита
10 cl сок червен портокал
1 стрък мащерка
4-5 листа босилек

Съгласно изтегления жребий, на престоящото световно първенство, България ще се представя с коктейли с шампанско, в които според Васил има доста специфика. Той добавя: "Не е трудно да се направи шампанско-коктейл. По новите правила на IBA, то трябва да съставлява минимум 9 cl от общия обем. Целта е напитката да присъства с характер. Мисля да следвам всички трендове и да ползвам билки, подправки и фрешове при приготвянето на моя коктейл. Няма да е лесно и го приемам като предизвикателство, тъй като досега не съм се представял с подобен."

Само на една точка след шампиона се класира 23-годишният барман от Плевен Пламен Василев. Това е най-доброто му постижение за трите му години участие в първенството, с което той много се гордее, тъй като разликата с третия в света е минимална. Обича да се изучава миксологията на коктейлите, да изучава смесването на съставките и моделирането на украсата. Мотото му е: "Човек трябва да си намери такава работа, която да не му тежи, за да не работи никога през живота си."

Според Ерик Бутон - председател на дегустационното жури, нивото на барманите в класиката се е повишило за последните 4 години. "В началото Васил се отличаваше много като класа от барманите, следващи в класирането. Днес тази разлика се е стопила. Представените днес коктейли бяха балансирани, селекцията на съставките беше много добра и гарнитурата се е подобрила и усложнила. Догодина отново искам да присъствам. Професионално любопитен съм към развитието на младите български бармани в този стил".

Във флеъра, обаче, Тихомир Михайлов остана непобедим с достатъчна преднина пред останалите си колеги. Коста Каке от Румънската асоциация и член на техническото жури споделя, че разликата в нивото на представяне на шампиона и барманите на следващите призови мества е чувствителна. Коста добавя, че новият стар шампион е много добре подготвен, добре познава правилата на провеждане на подобни състезания, има достатъчно опит, което му дава шансове за добро класиране в Полша.

Такива цели си поставя и самият Тихомир, като желанието му е да достигне до финал, за което ще тренира в оставащите месеци. Ролята на кукла на конци, с която спечели титлата и множество овации от публиката в зала 1 на ФКЦ-Варна, му допада най-много от всички хореографии, поставяни от него досега и смята да я доразвие за участието си на световното.
Второто място във флеъра спечели Иван Атанасов на 24 години от София. Самоук е и се занимава с барманство от 6 години. Вдъхновява се от двама негови полски колеги - Марек Послушни и Томек Малек. Членува във Флеър Темптейшън - неформална група, която интензивно се занимава с флеър. Доброто му класиране е резултат от 6-месечна интензивна подготовка по 6-8 часа на ден. Сред неговите клиенти са Камен Воденичаров и други актьори и лица от малкия екран.
Специален гост на 21 Национално първенство на БАБ беше и глобалният посланик на марката "Руски стандарт" Игор Галбурт, който пристигна специално от САЩ за събитието. Той сподели, че е доволен от партньорството си с асоциацията и добавя: "Барманите стоят зад марката. Хората ще разберат посланието ни именно чрез тях. Нашите цели, подкрепяйки БАБ са две - да заявим, че ние сме номер 1 премиум водка в Русия, искаме да бъдем номер 1 и в България и да облъчим максимално много професионални бармани, мениджъри, собственици на барове и ресторанти.

Класиране Класически стил:

1 място - Васил Колев (Варна) - коктейл Evolution
2 място - Пламен Василев (Плевен) - коктейл Mumble
3 място - Павел Георгиев (Шумен) - коктейл Zino Martini
Класиране Флеър стил
1 място - Тихомир Михайлов (Добрич)
2 място - Иван Атанасов (София)
3 място - Венцислав Велчев (Добрич)








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: