Здравният министър ще посети УМБАЛ "Св.Марина"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:10 / 19.11.2013
1225
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева идва днес на посещение в УМБАЛ "Св.Марина". Ето и значимите за медицинската наука и практика събития, които ще се проведат във варненската болница:

В 10 часа - тържествено откриване с водосвет на изградената със собствени средства Ангиографска лаборатория. 

Откриване на Център за редки болести, изграден изцяло с дарителски средства. Центърът в УМБАЛ "Св. Марина" е първата мащабна и амбициозна реализация у нас за предоставяне на комплексни грижи на пациенти с различни редки болести. Той е съвместен проект с Медицински университет - Варна и УМБАЛ "Св. Марина" в отговор на Препоръката на Съвета на ЕС към страните-членки за действия в областта на редките болести "да се обозначат подходящи експертни центрове до края на 2013 г. и да се подкрепи тяхното изграждане". Центърът ще стартира с обозначаване на Експертен център за диагностика, лечение, рехабилитация и проследяване на болни с таласемия и хемофилия, Експертен център по невроендокринни тумори, специализирани центрове за белодробна хипертония, хронична миелогенна левкемия, кистична фиброза и др.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).