"Зелени петъци" канят варненци на едно необикновено събитие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:26 / 06.10.2023
572
Обществен център за околна среда и устойчиво развитие кани варненци на три интересни и полезни екоработилници до края на следващата седмица.

Първата "Рециклиране с 3D принтер“ е днес от 15 ч в споделено пространство "Кубрик“ на ул. "Сава Радулов“ 14 във Варна. 3D артистът Георги Стоянов ще покаже как да рециклираме хартиени изделия в домашни условия, използвайки 3D принтирани калъпи. Ще разберете иновативни методи за преработка на хартията в нови и полезни форми. Входът е свободен.

На 12 октомври, отново от 15 ч на същото място, орнитологът Ивайло Иванов ще ни разведе из "Дивите обитатели в нашия град“. Ще научите повече за птиците, които обитават градската среда и техните навици. Ще се изненадате колко много неща можем да направим за тях, освен къщички и хранилки.

В петък, 13 октомври, е запазеното място за работилницата за домашни сапуни. Специалистът по екологично образование от Лицей Lapeyrouse, Couloumier Chamier, Франция, Елен Сабатини, ще ви научи как да създадете свой собствен ароматен и оригинален сапун от естествени съставки.

Екоработилниците на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие са част от проекта "Зелени петъци за младежи“. Съчетавайки иновативни и практични подходи, той показва как природосъобразният начин на живот може да бъде интегриран във всекидневието, работата и дори социалния и обществения живот. От 18 август до момента бяха проведени общо 9 дискусионни срещи и работилници, част от които в извънградска среда – в село Езерец. Варненци имат възможност да се включат и в оставащите три до средата на октомври.

Проектът се реализира, с финансовата подкрепа на Община Варна - дейност "Младежки проекти 2023".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).