Жалба срещу условна присъда на мъж, опитал се да убие съседката си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:20 / 10.10.2008
1013
Състав на Варненския апелативен съд разгледа днес жалба срещу присъдата на Окръжен съд Добрич от края на юни тази година, с която 66-годишния Кольо Байчев от с. Ловчанци, община Добричка. бе признат за виновен затова, че на 18.05.2007 г. в състояние на силно раздразнение се е опитал умишлено да убие съседката си. Деянието останало незавършено по независещи от него причини. При условията на съкратено съдебно следствие първоинстанционният съд наказа Байчев с условна присъда от 11 месеца и 20 дни лишаване от свобода, чието изпълнение отложи с 3 години, 11 месеца и 20 дни. Байчев трябва да заплати на пострадалата 77 годишна жена обезщетение от 12 хил. лв., ведно със законната лихва от датата на извършване на престъплението до окончателното изплащане на сумата.

Дългогодишен конфликт между семействата бил в основата на скандала между двамата. На 18.05.2007 г. съпругата на Байчев се оплакала, че съседката им я нагрубила.

По късно възрастната жена отправила обидни думи към семейството му. Байчев се афектирал, спуснал се към нея, блъснал я и старицата си ударила главата в стъпалата до вратата. Подсъдимият продължил да я удря по главата, гърдите и ръцете, и дори се опитал да я задуши със сезал. След това заключил вратата на къщата на потърпевшата и се прибрал у дома си, където бил открит от полицията. При обиск в дома му, освен законно притежавано оръжие, са намерени и боеприпаси, за които нямал разрешение. Благодарение на своевременна медицинска помощ животът на 77 годишната жена бил спасен.

Въззивната жалба, разгледана днес от съда е от името на възрастната жена, която твърди, че престъплението не е извършено в състояние на афект, а е било умишлено. Според пострадалата присъдата и обещетението трябва да са по-високи. Представителят на Апелативна прокуратура пледира пред съда, че жалбата трябва да се остави без уважение, тъй като днес бяха приети доказателства за влошеното здраве на подсъдимия, претърпял тежка операция на гръбначния стълб. Според обвинението в такова състояние е немислимо човек за изтърпява наказание в затвора, а условната присъда на Добричкия окръжен съд и присъденото обещетение от 12 000 лв са справедливи.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе в законния срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).