Железа стърчат на детска площадка в "Трошево"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:09 / 23.03.2013
672
Опасни съоръжения застрашават здравето на децата, които си играят зад блок 75 в квартал "Трошево", жалваха се родители. Живеещите в района неведнъж са търсили съдействието на местното кметство, както и на голямата община. Досега обаче резултат няма.

На мястото се оказа, че вместо пейка в единия ъгъл стърчат само две метални скоби. Стълбите на единствената от десетилетия пързалка са прогнили и ръждиви, така че при всяко стъпване върху тях има опасност от срутване. А там, където детските ръчички трябва да се хванат, също има отрязани винкели. В съседство се намират още няколко детски площадки, но и там липсват дъсчици за сядане на люлките. Има една по-нормална площ за игра, но тя е чак към пътя и родителите от района не искат да пускат децата си там.

"Площадката зад блок 75 е занемарена години наред. Децата се страхуват да играят там, но няма къде да отидат. Преди няколко месеца правихме подписка, защото разбрахме, че се отпускат пари за ремонт на подобен тип съоръжения. Сигнализирали сме в общината, но оттам ни казват, че няма пари, а нали уж трябваше да отпуснат. Вече нищо не разбираме", коментира майка от района.

През миналия месец стана ясно, че 500 000 лева за основен ремонт на община Варна са заложени в бюджета за 2013 г. Отделно ремонт на ресторанта в общината ще глътне 30 хил. лв. Ремонт на сградата на район "Приморски" за 56 хил. лева и на кметствата Каменар, Казашко, Тополи, Звездица и Константиново за по 15 хиляди лева са заложени още в местния бюджет. За ремонта на детските и спортните площадки пък администрацията е преценила, че ще стигнат 800 000 лв., съобщават медиите след приемането на тазгодишния бюджет.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).