Жена едва не се отрови, докато чисти банята

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 28.06.2011
1558
Жена получи остро отравяне, докато почиствала банята си със смес от кислол и белина, съобщи д-р Мариета Йовчева от клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. Инцидентът станал през почивните дни. Отравянето се получава от отделящия се от комбинацията силно токсичен хлорен облак, припомни д-р Йовчева. Рискът от опасни последствия е много голям при почистване на санитарни помещения без прозорци или вентилация. Животът на жената вече е вън от опасност и тя ще бъде изписана от болницата.

Общо 7 души са приети за лечение във варненската токсикология през почивните дни. 5 от тях са с остри алергични реакции, има и случай на смесване на алкохол с медикаменти.

10 души са били обслужени амбулаторно в клиниката през уикенда. Сред тях пак има рибар, убоден от морски дракон. Помощ е потърсила и възрастна жена, ухапана от сколопендра. Тя дойде при нас 10-ина дни след инцидента, за да се посъветва за евентуалните усложнения, каза още д-р Йовчева.

Сколопендрата е най-едрият представител на стоножките по крайбрежната ивица с големина 10 - 12 см. Ухапани от нея я описват като много упорита и агресивна. Обитава усойни и влажни места, като предпочитанията й са към къщи с дворове или вили.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).