Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жена стои от сутрин до вечер пред Агенцията по вписванията във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 20.07.2011Коментари (0)2934
© Varna24.bg
Жена варди от сутрин до вечер гишетата в Агенцията по вписванията във Варна. Причината за самоинициативата на дамата е съдебен спор със съпруга й.

"Единственият начин да не загубя имуществото си е да стоя пред Агенцията и да следя дали съпругът ми, с който сме в бракоразводно дело, ще внесе молба за прехвърляне на имотите ни", разказа Красимира Колева. Жената сподели, че е готова на крайни действия, за да спаси собствеността си, включително и да разкъса документите, ако бъдат внесени.
След като тръгнало делото за развод миналата година през май, двамата съпрузи подписали споразумение, според което два месеца след развода трябвало да си поделят имуществото. В самата договорка имало клауза, която гласяла, че ако един от двамата наруши общите условия, ще плати неустойка.

Красимира разказа, че по време на бразкоразводния процес мъжът й я обвинил в нарушаване на сключеното споразумение и поискал договореното обезщетение. По този начин автоматично бил наложен запор над общото имущество, както и на майчинските на шестмесечното й бебе, чийто биологичен баща не е съпругът й.

Красимира сподели, че инициативата за развода е нейна, като причините били много. Жената разказа, че мъжът й Тони не рядко й посягал. Преломният момент в отношенията между съпрузите настанал след загубата на първото им дете, което починало няколко месеца след раждането.

Спорните имоти са общо 6, като 5 от тях били придобити по време на брака, разказа Красимира. Тя допълни, че Тони искал да ги оцени на много по-ниска стойност, отколкото са. Колева твърди, че съпругът й не работи, и когато тръгнало бракоразводното дело, я изнудвал да му преотстъпи правата за продаване на имуществото им. "Многократно автомобилът ми беше потрошаван от Тони. Той ми налагаше и психически тормоз", спомня си Красимира със сълзи на очи. Тя дори си изкарала ограничителна заповед, за да не може мъжът й да я доближава.

Жената твърди, че съдът се произнесъл в нейна полза и отменил запора на имотите и на сметките й. Решението обаче още не било влязло в сила и законова тежест имало решението на частния съдия- изпълнител, чрез което все още законният й мъж може да прехвърли собствеността им на трето лице. "Ако Тони направи тези прехвърляния, аз вече няма да имам какво да взимам от него , ще трябва да доказвам по безспорен начин дали е трябвало да бъдат прехвърлени тези имоти на трето лице" жалва се Красимира.

Красимира Колева е решена да стой по цял ден в Агенцията по вписвания, докато съдебното решение за отмяна на запора не влезе официално в сила.

Източник: Дефакто: ВестникЪт









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: