Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жители на Евксиноград: Не сме VIP
Автор: Екип Varna24.bg 08:42 / 14.01.2013Коментари (2)1236
©
С писмо до кмета, председателят на местния парламент и областния управител жители на Евксиноград ще настояват да се отмени косвеното увеличение на местните им данъци. То е резултат от новото зониране, по силата на което ще настъпят промени в базисните цени на имотите.

Всъщност по волята на местната власт Варна остава един от малкото градове в страната, където данъците и таксите не се повишават. Досега обаче нямаше решение за земите на територията на селищните образувания. От тази година те за първи път се обхващат от зоните, въз основа на които става данъчното облагане за всички имоти в границите на града. С измененията, които Общинският съвет гласува по предложение на колегата си Янко Станев, Евксиноград вече е част от втора зона. Ефектът й върху данъчните оценки ще намери отражение и върху налозите на жителите от местността, въпреки възраженията на председателя на комисията по архитектура Таня Парушева (ПП "Движение Нашият град" ). Тя предупреди съветниците, че собственици на имоти, които съгласно Общия устройствен план няма да имат право да строят, ще са принудени да плащат по-висок данък.

С идеята да защитят досегашното облагане стотина собственици на имоти в Евксиноград се събраха на протест в неделната сутрин.

Оказа се, че няма инициативен комитет, а спонтанно събрали се хора. Половината от тях дори бяха в неведение за промяната и се разпитваха по съседски как точно ще им повлияе тя.

Не знам с колко ще скочат данъците ми, ще разбера, като получа уведомление. Важното е, че според мен няма основания за каквото и да било увеличение, коментира Виктор Градинарски. Не сме VIP, пригласяше негова съседка. Казват, че тук живеят богаташи, но има и много пенсионери. Посред зима те стават заложници в домовете си, защото никой не разчиства снега по улиците ни, които и без това са в плачевно състояние, обясняваше варненка. И за младите хора е трудно, защото в района няма училища, детски градини или ясли, допълваха жители на местността. Те се жалваха, че нямат канализация, че сами са си прокарвали ток и вода, с общи усилия и средства са направили и пътища. Сред протестиращите надделя мнението, че трябва да организират подписка, с която да се противопоставят на новото зониране.

Не липсваха и такива, които роптаеха, че някои от имотите не могат да си намерят купувач от години. Къщите на по няколко ката, които са вдигнати в местността, на практика са сред най-скъпите на пазара на недвижимата собственост във Варна. Затова й районът е добил славата на "квартала на богатите" в морската столица.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2013 г.
0
 
 
Ама като не ви харесва в квартала на богатите-продавайте евтино бе хора! И изчезвайте оттам! Не може да искате да плащате ниски данъци,а да се хвалите, че живеете до Двореца и морето.Няма как да стане! Имате гледка към морето,раздавате го "гъзари"-тогава ще си плащате солени данъци,така е по цял свят.Да,сигурно има и пенсионери с по-скромни възможности сред вас,но те едва ли ще се оплачат,обикновено селските тарикати вдигат шум,.Тези възрастните и скромни хора,ако не могат да се справят и те да продават.Със сигурност ще вземат достатъчно за имота си, за да го заменят с друг по-голям и да им останат парички настрани.Не, че не е вярно за мизерията на местните пътища,ама вие сте си виновни,давате луди пари за къщи там, а за толкова години не си оправихте сами пътищата,щеше да ви е по-евтино,отколкото безкрайните щети по автомобилите ви. И за финал пак повтарям-ако са ви високи данъците там-преместете се във Владиславово или из другите квартали-ще спестите много пари:)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: