Жители на Каменар отказаха 3 милиона общински пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:33 / 23.03.2011
905
Жители на Каменар се обявиха против облагородяване на населеното място с 3 млн. лв. общински пари. Според тях зад идеята стои намерението на общината да пресели ромското население от кв. "Максуда" в новопостроени жилища в селото. Живко Желязков - жител на Каменар от 5 години, настоява да бъде представена инвестиционна програма за какво точно ще се харчат парите. "На фона на средствата, които се отпускат за рехабилитация на варненските пътища, 3 милиона са страшно много пари, и то дадени за две - три улици в едно село. Ясно е, че някой иска да строи жилища и те няма да се ползват от всички", смята Желязков.

850 жители на Кменар, сред които и роми, са се подписали срещу преместването на цигани от "Максуда" в селото. Въпреки че вчера кметът Кирил Йорданов увери, че това няма да се случи, засегнатите хора се чувстват застрашени и смятат, че някои политически сили се готвят за предстоящите избори с пари на данъкоплатците. Те настояват да не бъдат отпускани средства, а евентуално облагородяване да започне след изборите. Ако исканията не бъдат изпълнени до 15-ти април, ще бъдат предприети действия в защита на позицията им.

В Каменар живеят 800 българи, ромите са около 2000.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).