Жители на "Пчелина" пак на протест, блокират кръстовище във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:44 / 05.08.2024
3886
Живеещи в селищно образувание "Пчелина“ излизат на пореден протест. На хората им дойде до гуша от бавната работа по изграждането на ВиК-инфраструктурата в района.

Протестът им ще е чрез блокиране на кръстовище.

Вижте какво пишат хората (публикуваме текста им без редакторска намеса):

Уведомяваме ви че на 6.08.2024 г. 0т 8.00 до 9.00 часа ще бъде проведен протест чрез  блокиране на кръстовището на ул. "Прилеп“ с ул. "Патриарх Максим“ от жители на СО "Пчелина".

Причината на организирания протест е неприемливо бавната, зле организирана и разрушителна работа на изпълнителите на ПРОЕКТ “Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и Канализация - Варна" ООД" с открита строителна площадка на 04.01.2023 г. В резултат на видимо некомпетентните дейности през първия месец на ремонта се спукаха водоносни тръби, изкопите се напълниха с питейна вода, подрони се голям участък от ул. Патриарх Максим, напукаха се и срутиха се огради, входни порти паднаха.

Днес година и половина по-късно все още живеем в този АД. Година и половина постоянно дълбаят улиците Прилеп и Патриарх Максим, дълбаят, заравят, асфалтират, после пак дълбаят, заравят... и така поне 4 пъти! Година и половина нямаме път по който нормално да стигнем до домовете си. Улица "Патриарх Максим“ е осеяна с големи неравности, ями, отворени шахти и др. което е причина да си трошим колите.

При безкрайните изкопни дейности се увреждат електрически кабелни трасета и системно оставаме без ток. От Енергийните дружествата отказват да ремонтират трасетата, тъй като били увредени от ремонтните дейности.

 Подадохме десетки жалби към всички институции на територията на гр. Варна /ВиК, Община, РДНСК, Басейнова дирекция, Министерството на околната среда и водите и др./, но нищо от това не помогна да се приключат ремонтните дейности. Притеснени сме от следното:

1. Не можем да достъпим до домовете си нормално с автомобили. Всеки опит да минем по ул. "Патриарх Максим“ рискуваме да увредим трайно колите си.

2. По думите на изпълнителите, имат още разкопават и полагат разклонения, кабели. С тези темпове на работа, ремонта би приключил поне след още една  година и половина

3. При текущото копаене и полагане на тръбите не се полагат укрепителни мерки, което поврежда трайно оградите ни, дворовете и портите. Трудно ни е да си представим кой и как ще оправя тези повреди

4. Нямаме адекватен отговор от нито една от институциите. Никое техническо или отговорно лице не ни дава информация как и какво ще се прави, предвид ситуацията.

Нашите искания са:

1. Бързо да се спрат всички ВИК и Ел. аварии.

2. Да се работи ако трябва денонощно за да се наваксат сроковете

3. Ясно да се определи кой, как и кога ще възстановят направените повреди по инфраструктурата, асфалтовата настилка и нашите огради и порти.

4. Да се осъществява качествен контрол на изпълнението.

5. Искаме лице за контакт, на което да даваме и получаваме информация относно етапите и проблемите по извършване на ремонтните дейности

6. Община Варна да инициира изпълнение на процедурите по влизане на регулацията на СО "Пчелина“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).