Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жители в кв."Левски" в стрес от мръсотия и висящи стени
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 30.06.2011Коментари (0)1219
© Varna24.bg
Разрушена кебапчийница и разхвърлени строителни и битови отпадъци тормозят живеещите на ул. "Ген. Георги Попов" в кв. "Левски" вече втора седмица. Преди събарянето в обекта се въртяла търговия с кебапчета. Два павилиона били отворени за барбекюто. "Дългото кебапче" обаче не просперирало. Пред 15 дни собственикът на обекта наел фирма, която да разруши помещението. Оттогава живеещите се видели в чудо. Разрушителите пристигнали и сравнили кебапчийницата със земята. Останали обаче няколко тухлени стени.

До крайната мярка, според съседите, се стигнало, защото търговецът не си плащал наема и затова общината наредила да се премахне временната постройка, която била на неин терен. Това е версията на съседите, които се чудят кой и кога ще изчисти мръсотията и строителните отпадъци.

"Две седмици стои така, сякаш бомба е паднала. От блока, където са най-потърпевши от разрухата, вече сигнализирали общината, но досега никой не откликнал. Няколко души се заели да звънят по институции.

"Наемателите трябваше да си почистят, а не го направиха. Сега мястото започва да се превръща в сметище. Хората, като минават, хвърлят торбичките си с боклуци. Може да намерите всичко - развалени прахосмукачки, пластмасови шишета и хранителни остатъци", жалват се хората от блока, под чиито прозорци се шири мизерията.

"Преди години тук имаше магазин, транжорна, защото помещенията са няколко. Последно мястото стана известно като "Дългото кебапче", продължиха разказа си хората. Освен мръсотията обаче те живеят със страх. Част от стените на обекта не са разрушени и има опасност да паднат.

"От тук минават деца и майки с колички. Вчера падна една от стените. Добре, че нямаше никой в близост, защото можеше да го утрепе. Има още няколко стени, които могат да паднат, затова трябва да се предприемат някакви мерки", каза Радка Савова, продавачка в магазина за вторични суровини в съседство на разрушената кебапчийница. Радка често хващала метлата, за да замете хвръкналите строителни материали и боклуци.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: