Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жителите на “Владиславово” използвани само за електорат
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 15.10.2008Коментари (0)813
Жители на "Владиславово" възроптаха срещу отношението на Общинския съвет към техния район. "Преди изборите председателят Борислав Гуцанов ни се извиняваше, че сме пренебрегвани, но сега продължава нищо да не се прави", жалваха се хората на заседание на Гражданския районен съвет на "Владиславово". Жителите са категорични, че кварталът се пренебрегва в инфраструктурно отношение и е ощетен откъм детски градини. "Използват ни само за електорат, когато има избори", коментираха граждани. Кметът Добромир Джиков застана зад думите на хората от района. По думите му, от строителната програма на "Владиславово" за тази година, която е на стойност почти 5 милиона лв., не е одобрен проект за нито един лев.

Джиков коментира и че общината е дала за строителство единадесет пломби в района на фирми, които като обезщетение ще вдигат детски градини. Нито една от забавачниците обаче няма да е във "Владиславово". Гражданският съвет се обедини около решението на следващите заседания да се канят общински съветници, които да отговорят на въпросите на хората.

Паркоустройствен план на парк "Владиславово" в първи микрорайон беше представен пред жителите. Предвижда се в зоната да има закрит басейн, открита сцена, съблекалня, санитарни възли, спортни съоръжения и атракциони. Предстои да се изготви остойностяване на проекта, след което той ще бъде депозиран в община Варна. Успоредно с това беше представена и идеята за изграждането на парк за отдих с костница-могила на първите заселници на района в местността Терасите.

Гражданско сдружение с името "В" ще бъде създадено съвсем скоро във "Владиславово". Неправителствената организация се прави с цел да може да кандидатства по оперативни програми, парите от които да се използват за подобряването на инфраструктурата в района.

Във "Владиславово" от няколко дни е започнало изпълнението на обекти за строително-ремонтни работи и благоустрояване на стойност 46 600 лв., съобщи Добромир Джиков. Сред тях са подмяна на бордюри, ремонт на бетонови пътеки и подходи, изграждане на стълбища и други. В процес на възлагане са инфраструктурни проекти за още около 67 хиляди лв.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: