Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Златна награда получи лекарски екип от УМБАЛ "Св. Марина" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 26.09.2024Коментари (1)786
©
Мултидисциплинарен екип на високотехнологичния мозъчно-съдов център при УМБАЛ "Св. Марина“ - Варна бе отличен със Златна награда за второто тримесечие на 2024 г. в международните награди ESO Angels Awards 2024 - инициатива на Европейската организация за инсулти (ESO). Наградата се присъжда за отлична организация и лечение на исхемичните мозъчни инсулти в острата им фаза.

Получената награда се връчва въз основа на количествени и качествени показатели, базирани на европейски и национални медицински стандарти при лечението на инсулти. Водещи са критериите, свързани с провеждането на специфично лечение при остър исхемичен мозъчен инсулт – интравенозна тромболиза до 4.5 часа от първите симптоми и ендоваскуларно лечение до 6 часа от началото на инсулта. Това са процентът пациенти, получили специфично лечение в острата фаза на инсулта, както и времето от постъпване в лечебното заведение до провеждане на диференцираното лечение. Налице са и допълнителни критерии, оценяващи високото ниво на организация при лечението, диагностиката, ранната рехабилитация и вторичната профилактика след преживения остър инсулт.

Наградата представлява високо признание за целия интердисциплинарен екип и всички медицински специалисти от УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна, участващи в лечението на острите мозъчни инсулти – невролози, неврохирурзи, специалисти образна диагностика, инвазивни рентгонолози, кардиолози, спешни медици, както и медицински сестри и санитари, които с денонощния си труд и отдаденост допринасят за подобряване на грижите за пациентите с остър инсулт.

На всеки 30 минути пациент с инсулт, който е имало възможност да бъде спасен, умира или остава трайно инвалидизиран, защото е бил приет в здравно заведение, недостатъчно подготвено за лечение на пациенти с това страдание.  Отличията на Европейската организация за инсулти (European Stroke Organisation - ESO) - Angels Awards, признават постиженията на болници с високи резултати в диагностицирането и лечението на инсулт, които последователно  предоставят данни за лечебно-диагностичния процес на пациентите с остър мозъчно-съдов инцидент. Наградите са създадени, за да се покаже признание и почит на заслужили екипи и специалисти, които са ангажирани в практиката при лечение на инсулт.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2024 г.
0
 
 
Награда но Лекарите в Терапията са много Материални Търговци на Здраве. Жалко е че се полага Хипократова Клетва.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: