Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Змия предизвика хаос в центъра
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 18.08.2009Коментари (0)1014
Змия на централна улица във Варна предизвика истинска паника сред минувачите и автомобилни задръствания. Около 11 ч. вчера продавачка от магазинче на ул. „Марин Дринов" 49 подала сигнал на телефон 112, че на тротоара има змия. Жената коментира, че когато е забелязала влечугото, установила, че е ранено. Докато тя и колегите й от съседните търговски обекти чакали някой да се появи за да отнесе гадинката, по улицата минал униформен служител на реда. Събраните минувачи и търговци, паникьосани от дългия престой на змията, го помолили да вземе мерки - да се обади и той на отговорни лица. Полицаят обаче вдигнал рамене и коментирал, че няма какво да направи. На ропота на хората той отговорил „Такава ни е държавата", разказаха очевидци.

Докато змията се гърчела на тротоара, видимо почерпен случаен минувач заявил, че той ще се справи с нея. Човекът я хванал и поставил в кашон, след което се настанил до нея да я пази. „Разбирам от змии и като я гледам тази, някой я е блъснал", каза провъзгласилият се за експерт по влечуги Данаил Тодоров. После той демонстрира и травмата на еднометровата гадинка, която бе видима на няколко сантиметра от опашката. Влечугото все още живо обаче, продължаваше да всява паника и близките до тротоара магазини започнаха да затварят. Шофьорите на автомобили, движейки се по „Марин Дринов" пък спираха да зяпат, с което предизвикаха задръстване.

„Още в 11,30 ч. получихме сигнал за змията, свързахме се с Природонаучния музей и техен експерт вече трябваше да е пристигнал на мястото", съобщи дежурният в общината около 14 ч., докато змията все още береше душа на тротоара. Половин час по-късно, след като репортер на „Позвънете" се свърза с Природонаучния музей, се оказа че оттам човек въобще не са изпращали, защото не могли да уточнят адреса.

Сигналът в Природонаучния бил постъпил от телефон 112. Успоредно с това, от музея коментираха, че не е тяхна работа, да приберат влечугото, защото общината си имала назначен змияр. След като им бе припомнено, че той оваканти поста и замина в чужбина, от музея все пак обещаха да пратят човек. Около 15 часа най-после се появи специалист от Природонаучния, но влечугото вече бе издъхнало след 4-часовия престой и подмятане от страна на минувача, който го бе уловил.

Специалистът Румяна Камбурова идентифицира влечугото като обикновена водна сива змия, която е напълно безопасна. По думите й, дори и някой да се е погрижил за нея по-рано, спасяването й е било невъзможно, защото е получила тежка травма. "В другите държави си имат зоополиция, уви при нас не е така", коментира Камбурова. Според нея, за подобен вид инциденти би трябвало да отговаря общината, но тъй като нямало регламент,с институциите се разминавали. Камбурова обясни, че след като отнесе змията в музея, ще преценят дали могат да я използват за нещо. "За препариране обаче не става", отсече експертът. За появата на змията в центъра на града Камбурова предположи две възможности. "Или някой я е подхвърлил, или е изпълзяла от автомобил, дошъл от ненаселено място", посочи тя. Възможно било хора, прибирайки се от вилите и пренасяйки багаж, без да зная да са транспортирали и влечугото. "Не е невъзможно да е изпълзяла от канализацията, но мисля, че е малко вероятно", коментира още тя. "Нищо фатално не се е случило, но жалко за животното, защото те са полезни", каза още Камбурова, в отговор на въпроса нормално ли е на централен тротоар във Варна 4 часа да стои змия.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: