Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Знание и иновации" стартира във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 03.09.2012Коментари (0)1312
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Под ръководството на Ректора на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова през новата учебна 2012/2013 година в университета ще стартира дейността на Международна академия "Знание и иновации" . Тя е отговор на директивите на програмата "Хоризонт 2020" на ЕК за развиване на ключови технологии за икономически подем при използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ), което изисква да се създаде човешки капитал с "нови знания и умения за нови работни места".

В основата на създаването на Академията "Знание и иновации" стоят повече от 500 международни партньорства на ВСУ и участия в образователни и изследователски мрежи и международни проекти. В Академията участват изтъкнати професори от университети и научно-изследователски центрове, както и водещи експерти от международни компании от САЩ, Германия, Русия, Италия, Белгия, Полша, Великобритания, Гърция, Холандия, Япония, Израел и много други страни. Като активни участници се очертават фирми от провинция Северен Рейн-Вестфалия, Германия като строителния концерн STRABAG; Грийн хаус груп, Е Амбиенте от Италия, както и директора на Центъра по икономическо образование и предприемачество в университета в Делауеър, САЩ - проф. д-р Джеймс О'Нийл и директора на Центъра по икономика, обучение и изследвания към университета в Синсинати, САЩ - проф. д-р Джордж Вредевелд.
В края на месец ноември учени от университета "Бен Гурион", Израел ще проведат обучение във ВСУ по управление на знанието, свързано с използването на последно поколение уеб технологии за изграждане на дигитално работно място Enterprise 2.0. Предвиждат се специализирани курсове по дигитален маркетинг и електронно управление.

Академията надстроява натрупания опит, изграден във ВСУ за връзка на обучението с практиката и бизнеса, поставени с редица университетски проекти, като "Европейският бизнес - гарант за професионалната пригодност на завършващите във ВСУ", "Европейски клъстер на знанието и научните изследвания за устойчиво развитие", "Академичен парк 2020", "Експерти и студенти - партньорство за конкурентоспособност", "Академично предприемачество в туризма", "Лидерство в глобална среда" и др. Тя поставя на нов по-висок етап технологичното осъществяване на образователния процес, като предлага всички предимства на обучението през целия живот Life Long Learning, базирано върху проблема (Problem Based Learning) и ориентирано към уменията за учене (Skill Oriented Learning), както и учене, основано на изследователския процес.

В рамките на Академията се организират учебни модули за студенти от трите образователни степени - бакалавър, магистър и доктор под формата на курсове, семинари, майсторски класове, летни училища и други съвместни инициативи. Образователната дейност в рамките на Академията се свързва с изследователската и проектна дейност, като се създават международни екипи за дефиниране на интердисциплинарни изследователски проблеми и обучаване на студентите за решаване на конкретни изследователски задачи и за разработка на предложения за кандидатстване за финансиране от фондовете на ЕС, НАТО, международни фондации и други алтернативни източници.
Международната академия "Знание и иновации" представя новата визия на университета за процесите на обучение, изследвания и иновации в драматично променилата се икономическа обстановка, където се изисква мултидисциплинарен подход и сериозни инвестиции на знания.

Академията обединява потенциала на реномирани институции от висшето образование, научноизследователски центрове и различни компании за изграждане на мениджърите на бъдещето и за гарантиране на конкурентоспособността на "триъгълника на знанието" образование - наука - иновации. Инициативите на Академията се подчиняват на идеята за създаване на знания чрез изследвания, разпространяването им чрез обучение и прилагането им чрез иновации, като този "триъгълник" действа най-добре, когато придружаващите го рамкови условия възнаграждават знанието, което е пуснато в действие в полза на икономиката и обществото. Защото в 21-век най-силният инструмент за производство е човешкото знание.

При функционирането на Академията ще се използват и онлайн комуникации за реализиране на електронно и дистанционно обучение. Обучаваните ще придобият умения да инициират програми по управление на знанието и да ги прилагат в реална фирмена среда. Управлението на знанието включва създаването на цялостна система, която улавя знанието и го трансформира в бизнес стратегии, политики и практики на всички нива на организацията.

Още през настоящата учебна година студентите от ВСУ ще получат възможност за включване в образователните модули на Академията, чрез които ще получат престижни дипломи и квалификационни степени от световно признати институции и акредитирани агенции.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: