Зоополицаи дебнат за кучета по плажовете във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:43 / 31.07.2013
2139
Зоополицаи следят за спазването на общинската наредба, която забранява на стопаните да водят кучетата си на плажа.

Домашните животни нямат право да припкат по плажната ивица и да се къпят в морето, дори и да са с намордник и на каишка. Идеята на наредбата е плажуващите хора да могат да се наслаждават на лятната си морска почивка и да не бъдат обезпокоявани от домашните четириноги.

Когато бъде хванат нарушител, който е пуснал кучето си на плажа, зоополицаите му съставят акт за административно нарушение на базата на общинската Наредба за обществения ред във Варна. Проблемът е, че зоополицаите във Варна са петима, а домашните четириноги и техните стопани са десетки хиляди. Като прибавим и туристите, които идват на море с кучетата си...

От началото на годината зооинспекторите са издали на нарушителите над 600 предписания. Стопаните имат срок от един месец, след което, ако не бъдат изпълнени указанията, им налагат глоба от 100 лева.

Всеки варненец или гост на морската столица може да подава сигнали в Общински приемник за безстопанствени кучета на телефон 052/820 603, e-mail: opbk_varna@abv.bg или на адрес: Община Варна бул. "Осми приморски полк" №43, дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" Електронен регистър на Община Варна за домашни любимци и бездомни кучета: http://www.varnapetregister.com/.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).