Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море победи с 1:0 Искра-Стал
Автор: Екип Varna24.bg 19:39 / 16.07.2009Коментари (0)2505
© Михаил Дечев
Черно море" започна с победа участието си в Лига Европа. Възпитаниците на треньора Никола Спасов надиграха с 1:0 молдовския "Искра-Стал" в първия мач от втория предварителен кръг на турнира, игран в Бургас.
Гостите показаха, че въобще не са за подценяване и се опитваха да затруднят максимално варненския тим. Те са по-напред в подготовката си, като вече имат изиграни и два мача от молдовското първенство. Домакините имаха леко превъзходство през първото полувреме, като първото голово положение дойде в 10-ата минута, когато Сашо Александров-Кривия намери непокрития дебютант за "моряците" Здравко Лазаров, чийто удар обаче бе избит от вратаря в корнер. Пет минути след това молдовците пропуснаха стопроцентово положение за гол, след като Богдан Хауши бе намерен сам в наказателното поле, но стреля с глава в аут. Последваха два пропуска на варненци с глава - на Мирослав Манолов и Мамуту Кулибали. В 36-ата минута Здравко Лазаров отблизо не можа да засече с пета пас на Юруков, след което Николай Рудак отправи анемичен удар за молдовците, спасен от Илко Пиргов.
В 44-ата минута варненци успяха да стигнат до гол. Мирослав Манолов завършщи перфектна триходова комбинация, в която участваха още Данчо Юруков и Георги Илиев, който намери с пета нападателя и той откри резултата.

След почивката над стадион "Лазур" се изсипа пороен дъжд. Превъзходството бе на страната на варненци, но футболистите на "Искра-Стал" също не останаха пасивни, стигайки до две опасни ситуации. Първо Осипенко би от границата на наказателното поле, но в ръцете на Пиргов, а четвърт час преди края Рудак стреля, но Сашко Александров се оказа на пътя на топката. Варненци организираха по-често атаките, но така и не успяха да създадат чисто голово положение.
Реваншът е на 23 юли в Молдова. Утре пък ще се тегли жребият за третия предварителен кръг, на който ще стане ясен съперникът на победителя от двойката.

"Черно море" - "Искра-Стал" 1:0
"Черно море": Пиргов, М. Лазаров, Бачев (85 М. Петков), Кулибали, Александров, Борносузов, Г. Илиев (68 Д. Георгиев), Александров-Кривия, Юруков, Здр. Лазаров (65 Какалов), Манолов
"Искра-Стал": Гайдукевич, Стинга, Осипенко (85 Романюк), Хауши, Рудак, Тофан, Маналиу (62 Киликевич), Фещенко (86 Окинка), Журка, Стахив, Бурковски
Голмайстор: Манолов (44)
Жълти картони: Стахив Бурковский
Съдия: Скот Танър
Стадион "Лазур


Още по темата: общо новини по темата: 50
07.08.2009
07.08.2009
07.08.2009
07.08.2009
06.08.2009
06.08.2009
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: