Черно море прегази с 3:0 Искра на път за Айндховен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:32 / 23.07.2009
5480
Бронзовият медалист от изминалия шампионат "Черно море" се класира за третия предварителен кръг на турнира Лига Европа, след като разгроми с 3:0 като гост молдовския "Искра-Стал" на стадион "Шериф" в Тираспол. Варненци продължават напред с общ резултат 4:0, след като надиграха тима от Рибница и в първия мач в Бургас с 1:0. В следващия кръг възпитаниците на Никола Спасов играят с холандския гранд ПСВ "Айндховен". Първият двубой е в "ниската земя" на 30 юли, а реваншът е в Бургас на 6 август.
Варненци имаха превъзходство през целия двубой в Молдова и 3:0 е най-малкият резултат, с който можеха да победят. В 25-ата минута Мирослав Манолов с глава отбеляза за 1:0 за българите, с което на практика сложи точка на спора, тъй като домакините трябваше да отбележат три безответни попадения, за да се класират напред. Това не само не се случи през първата част, но още на няколко пъти възпитаниците на Никола Спасов можеха да отбележат. Гайдукевич спаси удари на Даниел Георгиев и Сашо Александров-Кривия, а шутове на Манолов и Данчо Юруков не намериха очертанията.
"Моряците" продължиха да мачкат "Искра-Стал" и след почивката. Първо Даниел Георгиев в 46-ата минута пропусна, а осем минути след това Гайдукевич направи поредното си добро спасяване, но избитата от него топка попадна в Миро Манолов, който с лекота реализира втория си гол и общо трети в кампанията. Час след началото на мача бе ред на Дани Георгиев да вкара във вратата на домакините. Той завърши отлично започната от самия него комбинация, която премина през Кривия и Манолов. Това не стигна на гостуващия тим, който удари греда чрез Георги Илиев, а още няколко отлични атаки на "моряците" завършиха с опасни, но нереализирани ситуации.


"Искра-Стал" - "Черно море"    0:3
"Искра-Стал": Гайдукевич, Стинга, Осипенко, Рудак (Маналиу), Тофан, Киликевич (Романюк), Журка, Стахив, Бурковский, Хауши, Фещенко (Окинка)
"Черно море": Пиргов, М. Лазаров (Дяков), Бачев, Кулибали, Александров, Д. Георгиев, Д. Димов (М. Петков), Г. Илиев, Александров-Кривия, Юруков (Стоянов), Манолов
Голмайстори: Манолов (25, 54), Д. Георгиев (60)
Жълти картони: Стахив, Осипенко
Съдия: Андерс Хермансен
Стадион "Шериф"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).