Призовете в VIII-то Национално първенство по шахмат на сляпо-глухите идват във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:16 / 05.08.2009
277
58-годишният Димитър Хинев от Варна е победителят при мъжете в VIII-то Национално първенство по шахмат на сляпо-глухите, каза председателят на асоциацията Димитър Парапанов. Надпреварата е част от VII-ия Национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите в България, който се провежда в Пловдив.

Милко Кючуков от Пловдив и Фахредин Ахмедов от Шумен спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. При жените 60-годишната Величка Христова от Варна взе златото, а нейни подгласнички станаха съгражданката й Стефка Минева и Димка Дамянова от Пловдив. 24 участници от 20 до 60-годишна възраст мериха сили в залата на ресторант „Св. Николай Чудотворец" в тазгодишното съревнование по шахмат.

Утре и в петък на стадион „Пловдив" ще се проведе Седмото национално първенство по общофизически и лекоатлетически дисциплини. Последният ден от Националния празник ще протече под знака на художествената самодейност на сляпо-глухите, който ще се проведе в зала „България" на Конгресния център на Панаира.

Източник: Дарик радио



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).