Отварят скуош център във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:12 / 09.08.2009
1118
До края на август в Спортно-развлекателния комплекс "Младост" ще отвори врати и скуош център. Той ще разполага с 2 клетки за игра, места за зрители, помощни помещения и душове, съобщи за в. "Черно море" Калинка Попстефанова, шеф на общинската дирекция "Младежки дейности и спорт".

По думите й за следващата година е отложено изграждането на последните придобивки в комплекса в район "Младост" - 2 игрища за тенис на корт и административна сграда със зали за спорт и младежки занимания. Дали тези планове ще се реализират обаче, зависи от възможностите на общинския бюджет в условията на тежка финансова криза. При всички положения ще се постараем да изградим поне тенискортовете, категорична бе Попстефанова. Тя изтъкна, че строителството на планираната 5-етажна сграда, проектирането на която още не е започнало, ще изисква сериозни инвестиции.

Зданието ще приюти клубове по авио-, авто- и корабомоделизъм. В подземието се предвижда да бъде оборудвано стрелбище. Планира се в сградата да се помещава и училище за родители.

Припомняме, тази вечер от 20.30 часа в спортно-развлекателния комплекс ще отвори и уникална в Европа площадка за ролери. Площадката е със специализирана настилка и олимпийски размери 60х30 метра. В доставката и монтажа на настилката и мантинелата за съоръжението са вложени 240 000 лв. От община Варна очакват площадката да се използва много активно, тъй като подобно съоръжение, но с двойно по-малък размер, жъне голям успех в Барселона.

Източник: в. "Черно море"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).