Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черноморец победи Черно море с 2:1 на старта
Автор: Екип Varna24.bg 21:26 / 09.08.2009Коментари (0)3466
Черно море загуби с 1:2 при гостуването си на Черноморец в Бургас в мач от първия кръг на новото първенство. Повече от едно полувреме играчите на Краси Балъков играха с човек по-малко заради червен картон на Кардосо още в 39-ата минута. Всички голове в срещата паднаха до 14-ата минута. За Черно море се разписа Данчо Юруков в 1-ата минута, а за Черноморец - Гонсалес (5) и Платини (14). Това беше втора загуба за "моряците" в Бургас, след като в четвъртък отстъпиха с 0:1 на ПСВ в мач от Лига Европа.

Двубоят започна вихрено за гостите от Варна, които успяха да поведат още в 50-ата секунда. Йордан Юруков се възползва от неразбирателство в защитата на "акулите" и от добрата асистенция на Миро Манолов и успя да провре топката зад Борел за 0:1.

Шокът от ранното попадение в редиците на Черноморец трая едва четири минути, когато с уникално воле по диагонала венецуелецът Ектор Гонсалес успя да изравни.

В 14-ата минута упоритостта на домакините даде резултат и те осъществиха пълен обрат. Мишел Платини получи добър пас от Феранандес, нахлу мощно в полето на гостите и с плътен удар преодоля Пиргов за 2:1.

След попадението играта се накъса и изнерви изключително много и реферът Ивайло Стоянов беше принуден да извади цял куп картони. Само до края на полувремето за домакините бяха показани четири жълти и един червен картон и два жълти за гостите. "Акулите" останаха с десет души в 39-ата минута, когато Кардосо получи втори жълт картон за груб фаул срещу Здравко Лазаров.

Второто полувреме логично започна с натиск на играчите на Черно море, но те така и не можаха да стигнат до реално голово положение. В 58-ата минута дойде ред и на "моряците" да изразят претенции към рефера, когато Миро Манолов падна в наказателното поле на "акулите", но Ивайло Стоянов не посочи бялата точка, като показа жълт картон за симулация на нападателя. В 69-ата минута резервата Какалов се оказа на стрелкова позиция, но ударът му беше спасен от Борел.

В 74-ата минута футболистите на Черноморец осъществиха мълниеносна контраатака, но финалният удар на Гонсалес мина много встрани от вратата.

В последните минути гостите наложиха тотален натиск, но разчитаха предимно на балонни центрирания. Вместо това в 90-ата минута Мориц със страхотен индивидуален пробив можеше да реши всичко, но в последния момент Пиргов се хвърли в краката му и улови топката.

 

 

Черноморец - Черно море - 2:1

Голмайстори: 0:1 Йордан Юруков 1,  1:1 Ектор Гонзалес 5, 2:1 Мишел Платини 13

Стадион: "Лазур"
Зрители: 4000

Главен съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони:
Черноморец - Кръстев, Старокин, Гонзалес
Черно море - Борносузов, Манолов, Колибали, Какалов
Червен картон: Кардосо /Черноморец/ в 39-та минута
   
Състави:
   
Черноморец: Борел, Заид, Кръстев, Дянков-капитан, Старокин,Кардосо, Марсио, Карбони /46 Цонков/, Гонзалес, Платини /83 Дяков/, Фернандес /68-Мориц/

Черно море: Пиргов, Лазаров, Александров, Кулибали /46-Стоянов/, Жуниор, Илиев, Петков, Юруков /34-Какалов/, Манолов, Лазаров, Борносузов /85-Димов/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: